Final Maçımız Rize'de

Final Maçımız Rize'de
Çaykur Rizespor'a Süper Lig kapısını açan Boluspor karşılaşması sonrası Teknik Direktör ile futbolcuların yaptığı açıklamalar:

Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor, kendi sahasında Çaykur Rizespor'a farklı yenilerek hedefini yitirdi. Çaykur Rizespor ise aldığı 3 puanla gelecek hafta oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına kilitlendi.

Karşılaşma sonrası Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak yaptığı açıklamada, Boluspor'un ikinci yarıda gole yönelik oynamasının işlerine yaradığını söyledi.

FİNAL MAÇIMIZ RİZE'DE

Teknik Direktörü Giray Bulak, "Öncelikle Boluspor camiasına centilmenliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zor bir maç oynadık. İlk yarıda golü yiyerek soyunma odasına girince arkadaşlarıma şunu söyledim. Boluspor eğer golün avantajıyla savunma yaparsa işimiz çok zor olacaktı. Ancak tam tersine hücuma yönelik oynadılar. Bu da bizim işimize geldi. Sadece kanatlardan Kenan ve Ferhat'ı durdurmamız yeterli olacaktı. Nitekim kazanan biz olduk. Önümüzdeki hafta evimizde Akhisar Belediyespor'la final maçı oynayacağız. İnşallah kazanıp Süper Lige çıkarız" dedi.

Çaykur Rizespor'un başarılı savunmacısı Engin Aktürk, Süper Lige çıkmak istediklerini söyleyerek, "Uzun zaman sonra forma şansı buldum. Bugün gerçekten arkadaşlarım da ben de iyi mücadele ettik. Takımımıza yakışan bir oyun sahaya yansıttık. Sonucunda da hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Önümüzdeki hafta Akhisar Belediyespor'la final maçı oynayacağız. O maçı kazanıp Süper Lige çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Çaykur Rizespor'da uzun süren sakatlık döneminden sonra ilk kez forma şansı bulan oyuncu Cumali Bişi de karşılaşmayı şöyle değerlendirdi: "Biz kampa girdiğimizde mutlaka kazanmamız gerektiğini konuştuk. Bunun için de herkes galibiyete odaklandı. İlk yarıda geriye düşmemize rağmen ikinci yarıda oyunu çevirdik. Kazandığımız için mutluyuz. Kendi evimizde Akhisar Belediyespor'la final maçı oynayacağız. Bu maçı kazanarak Süper Lige çıkmak istiyoruz"

BOLUSPOR CEPHESİ

Boluspor Teknik Direktörü Bahri Kaya ise ligi tamamlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Her şey güzel gidiyor derken beklenmedik goller yedik. Öne geçtikten sonra farkı artırabilirdik. Ama sahanın da azizliğine uğrayarak 2-1 yenik duruma düştük. Daha sonra da fark açıldı. Üzgünüz. Sezonu tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta formalite maçına çıkacağız" diye konuştu.

Boluspor'un genç oyuncusu Emre Kılınç ise play-off'a katılma hakkını yitirdikleri için üzgün olduğunu belirterek, "Kazanmak için sahaya çıktığımız bir maçtı. İlk yarıda golü bularak öne geçtik. Ancak ikinci yarıda her şey tersine döndü. Yarıştan ayrıldık. Ligin bizim için buraya kadarmış. Gelecek sezon inşallah daha iyi yerlerde oluruz" şeklinde konuştu.

Ev sahibi takımın bir başka genç oyuncusu Vedat Budak da sezonu üç bölümden değerlendirdi. Budak, "Bugün play-off ümidimizi yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yapacak bir şey yok. Her şey buraya kadarmış. Ancak sezonu üç bölümde değerlendirecek olursak, Bahri Kaya'nın gelişiyle takım kendine geldi. Adeta ölü takım dirildi. Çünkü biz o döneme kadar laçkalaşmıştık. Ama sezon sonuna buruk girdik. Artık gelecek sene Boluspor daha iyi yerlere gelmek için mücadele etmeli" ifadelerini kullandı.