Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: “Yeşil Yol açık cezaevinin dağlara çekilen duvarıdır, Sahil Yolu da Samsun'dan Sarp’a kadar açık cezaevi duvarıdır"

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: “Yeşil Yol açık cezaevinin dağlara çekilen duvarıdır, Sahil Yolu da Samsun'dan Sarp’a kadar açık cezaevi duvarıdır"
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, 9 ilin yayla yollarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol için “Yeşil yol cezaevi, açık cezaevinin dağlara çekilen duvarıdır, sahil yolu da Samsun'dan Sarp’a kadar açık cezaevi duvarıdır.” dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Karadeniz Bölgesindeki 9 ilin yayla yollarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol için açık cezaevi benzetmesi yaparak, “Yeşil yol cezaevi, açık cezaevinin dağlara çekilen duvarıdır, sahil yolu da Samsun'dan Sarp’a kadar açık cezaevi duvarıdır.” dedi.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca sürdürülen ve Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerindeki turizm merkezlerinin üst kottan birbirine bağlanmasıyla 9 ilin yayla yollarını birleştirecek “Yeşil Yol” Projesine karşı olduğunu söyledi.

Başkan Çervatoğlu, Fındıklı ilçesinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Rize, Artvin ve Trabzon illerinde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltının ardından çalışmaları hakkında bilgi veren ve basın mensuıplarının sorularını cevaplandıran Başkan Çervatoğlu, Yeşil Yol konusunda, “Ben Yeşil Yol’a karşıyım. Yayla kültürü ineğini ve sepetini alıp gidebildiğin yerdir. Yayla tatil bölgesi değildir. Bizim yaşam alanımızdır. Yeşil yol cezaevi, açık cezaevinin dağlara çekilen duvarıdır sahil yolu da Samsun'dan Sarp'a kadar açıkezaevi duvarıdır. Ben böyle tanımlıyorum. Hangi yurttaşımız sahili kullanabiliyor” dedi.

Toplantıya ayrıca İYİ Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Şenasi Yıldız ve CHP Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu ile belediye meclis üyeleri de katıldı.

7ac65c3e-7292-4123-a515-0bedee7a4507.jpeg