Fındıklı Belediyesinin Kuran Kursunu Kapatmasına Velilerden Tepki

Fındıklı Belediyesinin Kuran Kursunu Kapatmasına Velilerden Tepki
Rize’nin Fındıklı ilçesinde 4-6 Yaş Reyyan Kuran Kur Kursu’nun suyu belediye ekiplerince kesilerek tabelaları söküldü. Kur’an Kursunun belediye tarafından kapatılmak istenmesine veliler tepki gösterdi.

Rize’nin Fındıklı ilçesi Merkez Mahallesi'nde yer alan 4-6 Yaş Reyyan Kuran Kur Kursu'nun Fındıklı Belediyesi tarafından tahliye edilmek istenmesine aileler tepki gösterdi

Fındıklı Belediyesi, 5 yıldır Fındıklı İlçe Müftülüğü bünyesinde 4-6 Yaş kuran Kursu olarak kullanılan binanın haziran ayında yeniden kurs binası olarak kiraya verilmeyeceğini belirterek İlçe Kaymakamlığına 15 Haziran tarihinde yazı ile bildirerek, uygun görülmesi halinde kira süresinden önce boşaltılmasını talep etti.

İlçe Kaymakamlığı binanın yeniden kurs olarak kullanılması için resmi yazı ile belediyeye dilekçe verirken belediye, binanın boşaltılması için noter aracılığı ile ihtar yazısı gönderdi.

İlçe Kaymakamlığı boşaltma talebinin yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurdu.

Belediye ekipleri kursun sözleşme tarihinin 31 Ekim 2022 tarihinde sona ermesinin ardından etrafını çeviren çitlerin bir bölümünü söktü. Ardından kullanılan suyu keserek binaya su hizmeti vermedi.

Sabah kursa gelen veliler suların kesildiğini görünce damacanalarla yemek pişirilmesi, çocukların hijyenik bakımı için çeşmeden su taşıdı.

Velilerden Leyla Hancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursta yaşanan durumdan dolayı çok üzgün olduklarını belirtti.

Veli olarak şaşkın olduklarını kaydeden Hancı, "Devam eden bir eğitim süreci. Daha sonuçlanmamış. Tabelamız, inmiş, sularımız kesilmiş. Şu anda kaloriferler yanmıyor. Hocalarımız bir yerden ısıtıcı bulmuş ve çocukları ısıtmaya çalışıyor. Ben bunu hiç yakıştıramadım. Hepimizin çocukları. Hep birlikte bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Olumlu bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz." dedi.

Münevver Demirel ise çocuğunun 4 yaşında olduğunu kaydederek, "Anne kucağından sonra alıştığı bir kurum. Etkinlik, öğretmenleri he şeyi çok severek yapıyor. Bir anda suları kesildi. Ellerini yıkamaya gidiyorlar su yok. Bu yaştaki çocukların okulu böyle zorluklarla karşılaşmamaları gerekiyor. Severek eğlenerek geldikleri okulda su yok." diye konuştu.

-Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu açıklaması

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, 2019 yılında göreve geldiklerinde yabancı dil eğitimi verilecek kreş hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kendi programlarını hayata geçiremedikleri için 2022 mayıs ayında yazılı olarak kursun boşaltılması için Fındıklı Kaymakamlığına meclis kararı ile bildirdiklerini belirtti.

Bölgede düzenleme yaptıklarını ve alanda çalışma yürüttüklerini kaydeden Çervatoğlu, binanın suyunun kaçak olarak kullanıldığını iddia etti.

Çervatoğlu, Binanın belediye kayıtlarında Süreyya Osman Şişmanoğlu Gündüz Bakım ve Çocuk Hakları Evi olduğunu binaya asmak istedikleri tabelanın kaymakamlık tarafından asılmasına izin verilmediğini vurguladı.

Çocuklar üzerinden siyaset yaptırmak istemediklerini vurgulayan Çervatoğlu, "O çocuklarda bizim. Bizim kreşimize gelebilirler. Bizim kreşimizde de kalabilirler. Hay hay Arapça bilen bir öğretmen versinler. Biz Kuran Kursu açtırmayacağız. Biz çok dilli okul açacağız dedik ve bunu açacağız. Arapça da eğitim verelim. Lazca da verelim. Bizim çocuklarımız geleceği için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım." diye konuştu.

findikli-belediyesinin-kuran-kursunu-kapatmasina-velilerden-tepki-1.jpgfindikli-belediyesinin-kuran-kursunu-kapatmasina-velilerden-tepki-2.jpgfindikli-belediyesinin-merkez-mahallesinde-yer-alan-findikli-ilce-muftulugu-4-6-yas-reyyan-kuran-kursunu-tahliye-etme-girisimine-aileler-tepki-gosterdi-3.jpgfindikli-belediyesinin-merkez-mahallesinde-yer-alan-findikli-ilce-muftulugu-4-6-yas-reyyan-kuran-kursunu-tahliye-etme-girisimine-aileler-tepki-gosterdi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
35 Yorum