Futbol sevgisi intihar ettirdi

Futbol sevgisi intihar ettirdi
Kulübü yaşatmak için 4 milyon TL harcadı, tefecilerin eline düştü...

Adana’da intihar ederek yaşamına son veren Spor Toto 2’inci Lig takımlarından Adana Demirspor’un eski başkanlarından 41 yaşındaki Bekir Çınar’ın cenazesi törenle toprağa verilirken, geride eski başkanın spor kulübünü yaşatmak için kendi cebinden harcadığı yaklaşık 4 milyon TL ve bu yüzden tefecilerin eline düşme öyküsü kaldı.

Medikal şirketleri bulunan evli 3 çocuk babası Bekir Çınar, dün sabah oturduğu Yeni Baraj Mahallesi’ndeki Saadet Hanım Apartmanı’nın merdiven boşluğunda kendini iple asarak yaşamına son verdi. İntiharı büyük yankı uyandıran ve Demirspor Kulübü’nün 2 yıl başkanlığını yapan Çınar’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Bekir Çınar için bugün çok sevdiği Adana Demirspor Kulübü’nde tören düzenlendi. MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Emniyet Müdürü Salih Kesmez, Çukurova Belediye Başkanı CHP’li Yıldıray Arıkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adanaspor Kulüp Başkanı Bayram Akgül, Çınar’ın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra çok sayıda Adana Demirspor taraftarı katıldı.

BEDELİNİ CANIYLA ÖDEDİ

Törende bir konuşma yapan Adana Demirspor Kulüp Başkanı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Adana Demirspor camiasının çok sevilen bir ismini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ve Çınar’ın gerçek bir Adana Demirsporlu olduğunu söyledi. Bekir Çınar’ın Adana Demirspor sevdası uğruna her türlü fedakarlığı yaptığını anlatan Tuncel, “En kötü günlerinde maddi ve manevi her türlü sıkıntıya göğüs gererek Adana Demirspor’u yaşatmak uğruna çalıştı, gayret gösterdi. Anadolu kulüplerinde başkanlığın ne kadar zor bir görev olduğunu dosta, düşmana gösterdi. Ama bizi en çok üzen hadise bunun bedelini canı ile ödemesi oldu. O, kalbimizde Adana Demirspor yaşadığı sürece yaşayacak. Hızlı yaşadı, genç öldü. Allah’ın rahmeti üzerine olsun” dedi. Konuşmaların ardından Çınar’ın cenazesi götürüldüğü Akkapı Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

10 MİLYON TL BORÇLU

Bekir Çınar’ın Adana Demirspor’a görev yaptığı 2 yılda yaklaşık 4 milyon TL kendi cebinden para harcadığı bunun 1 milyon TL’sini geri alabildiği kalan kısmı üzerinde de temliği bulunduğu ileri sürüldü. Aynı dönemde medikal ihalesini aldığı bazı hastanelerden de hak edişini tam olarak tahsil edemediği iddia edildi. Adana Demirspor’a harcadığı para ve hak edişlerini alamaması nedeniyle zor günler geçiren Çınar’ın sıkıntılarından kurtulmak için son çare olarak tefecilerden faiz karşılığında para aldığı bu paranın da bugün faiziyle birlikte 10 milyon TL’ye ulaştığı da iddia edildi.