Galatasaray, Bursa'da hasreti dindiremedi 1-1

Galatasaray, Bursa'da hasreti dindiremedi 1-1
Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasında Bursaspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray, Bursa'daki galibyet hasretini yenemedi. Zorlu deplasmanda son olarak 1997'de kazanan sarı kırmızılılr, bu kez de 1-1'lik beraberlikle 2 puan bıraktı.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takımın Burak Yılmaz ile bulduğu gole 16 yaşındaki Enes Ünal karşılık verdi ve mücadele 1-1'lik eşitlikle ayrıldı.

Mücadelede Galatasaray'ın golü 44. dakikada Burak Yılmaz'dan geldi ve ilk yarı sarı kırmızılıların üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıda Bursaspor, Batalla'nın asisti ve 16 yaşındaki genç forvet Enes Ünal'ın golüyle maça dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda iki takım da aradığı golü bulamayınca mücadelede puanlar paylaşıldı. Karşılaşmada Bursaspor, 62. dakikada Belluschi'nin bir şutunda direğe takıldı.

Bu sonucun ardından son şampiyon Galatasaray, sezonun ilk puanını kaybederken puanını 4'e yükseltti. Bursaspor ise Christoph Daum ile başladığı sezonun ilk puanını alarak 1 puana yükseldi.

Bir sonraki hafta ise Galatasaray, Eskişehirspor deplasmanına çıkarken Bursaspor ise Antalyaspor deplasmanında 3 puan arayacak.

bursaspor-galatasaray-maci.jpg

STAT: Bursa Atatürk Stadı

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu xx, Adil Sinem xx, Mehmet Cem Hanoğlu xx

BURSASPOR: Frey xx, Şener x, İbrahim x, Civelli xx, Taiwo x, Şamil x (Ferhat dk. 71 x), Belluschi xx, Murat xx, Batalla xx, Tuncay x (Enes dk. 72 xx), Pinto x (Yasin dk. 84 x)

YEDEKLER: Harun, Süheyl, Hakan, Musa

TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum

GALATASARAY: Muslera xx, Eboue x, Gökhan Zan x, Chedjou x, Hakan x, Melo x, Hamit xx (Erman dk. 84 x), Selçuk xx (Umut dk. 81 x), Sneijder x, Drogba xx (Emre dk. 66 x), Burak xx

YEDEKLER: Eray, Ceyhun, Yekta, Engin

TEKNİK SORUMLU: Claudio Taffarel

GOLLER: Burak Yılmaz (dk. 44) (Galatasaray), Enes (dk. 74) (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Şamil Çinaz, Civelli (Bursaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Murat ceza sahası içinde bulunan Pinto'ya bıraktı. Pinto kontrol etti fakat top savunmadan geri döndü.

11. dakikada Batalla, sağ kanatta bulunan Civelli'ye bıraktı. Civelli topu ceza sahası içinde bulunan Pinto'ya kafa ile indirdi. Pinto vuruşunu yaptı ve top ağlara gitti. Fakat hakem golü ofsayt gerekçesi ile saymadı.

19. dakikada Galatasaray ceza sahası içine Batalla ile duvar pası yaparak giren Murat, altı pasın içinde bulunan Tuncay'a topu bırakmak istedi fakat Tuncay topu kontrol edemedi.

37. dakikada Batalla'nın ara pası ile topla buluşan Pinto şutunu çekti fakat top az farkla dışarı gitti.

44. dakikada Hamit'in ara pasında topla buluşan Burak ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve top ağlara gitti. 0-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada Murat'ın sağdan pasında Belluschi'nin ceza yayı içinde gelişine sert vuruşunu kaleci Muslera kontrol etti.

56. dakikada Batalla'nın soldan ortasında ceza sahası içinde İbrahim Öztürk'ün kafa vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.

62. dakikada Murat'ın pasında topla ceza sahası dışında topla buluşan Belluschi'nin sert şutu savunmaya da çarpı ve üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.

69. dakikada hava sıcaklığı nedeniyle hakem sula molası verdi.

74. dakikada ceza sahası ön çizgisinde bulunan Civelli ceza sahası içinde bulunan Batalla'ya çok şık bir pas verdi. Batalla ceza sahası içinde bulunan Enes Ünal'a bıraktı. Enes topu kalecinin yanından ağlara gönderdi. 1-1

82. dakikada Batalla'nın kullandığı serbest vuruşta sol çaprazda topla buluşan Ferhat, topu içeriye pas olarak vermek yerine kaleyi düşününce meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan döndü.

86. dakikada soldan kullanılan serbest vuruşta ön direkte Civelli'nin kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

90+2'de Battala'nın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş az farkla üstten auta çıktı.