Galatasaray ilk 3'e giremez

Galatasaray ilk 3'e giremez
Rıdvan Dilmen'den G.Saray yorumu : Bu oyuncular ve oyun yapısı Türkiye’de ilk üçe yetmez. Avrupa’da hiç yetmez.

İstanbul dışındaydım ve maçı maalesef statta izleyemedim. Kalabalık bir ortamdaydım. Hakikaten insanlar futbolu özlemişler.

Tabii ki turu geçmek önemli. Tabii ki ilk maçta avantajlı bir skor elde edilmişti. Ama Türkiye’de uzak ara küme düşecek bir rakibe karşı ilk kez seyircisinin önüne çıkan Galatasaray çok kötü oynadı. Üstelik çok da pozisyon verdi. Rakip son paslarda kalitesizlikten hata yaptığı için bazı pozisyonlar başlamadan bitti. Ancak Türkiye Ligi’nde her takım bu pozisyonların çoğunluğunu değerlendirir.

Şu iki maçtan Galatasaray’ın ve Rijkaard’ın çok ama çok ders çıkarması lazım. Galatasaray golü attığında Rijkaard ve yardımcısı Neeskens birbirlerine sarıldılar. Doğaldır, teknik adam için gol atmak kazanmak önemli.Taraftar da gollerde coşkuyla bağırdı. Aslında bunun altında gizli bir şey yatıyordu. Hoca ve taraftar takımın kötü oynadığını görüyor ve bu goller sanki çok önemli bir rakibe atılıyormuş gibi hissediyordu.
1-0’dan sonra doğal olarak oyuncular da “yersek uzatmaya gider” psikolojisine kapıldılar. Buna tamam. Kaybederken ders çıkarmak kolaydır. Kafa yorarsın. Bence kazasız belasız turu geçerken, kazanırken Galatasaray ve Rijkaard’ın oturup durumlarını bir gözden geçirmesi gerek. Bu oyuncular ve oyun yapısı Türkiye’de ilk üçe yetmez. Avrupa’da hiç yetmez. Bu kadar karamsar olmak için belki çok erken ama Galatasaray Kulübü daha güçlü bir kadroya layık bir kulüp.