Gana 3 gol ile Dünya 3.sü!

Gana 3 gol ile Dünya 3.sü!
Ülkemizde düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında Gana, Irak'ı 3-0 mağlup ederek Dünya 3.'sü oldu.

Ülkemizde düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında, yarı finalde Fransa'ya mağlup olan Gana ve Uruguay'a karşı kaybeden Irak karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Arena'da oynanan ve Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Sandro Meira Ricci'nin düdük çaldığı karşılaşmada sahadan 3-0'lık skor ile ayrılarak Dünya 3.'sü olan taraf Gana oldu. Gana'ya galibiyeti getiren golleri 34. dakikada Joseph Attamah, 45. dakikada Assifuah ve 78. dakikada Acheampong kaydederken, turnavının sürpriz ekibi Irak ise 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Mücadeleye favori olarak çıkan Gana, ilk 45 dakikada oyun anlamında üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi ve 34. dakikada Attamah'ın kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Bu golden yalnızca 11 dakika sonra sahneye çıkan Assifuah, 45. dakikada takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti ve Gana soyunma odasına 2-0 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da sahaya farklı bir tablo yansımadı. Oyunu kontrolü altında tutarak 2-0'lık avantajını korumak isteyen Gana, 78. dakikada Acheampong'un kaydetti gol ile 3 farklı üstünlüğü yakaladı ve iyice rahatladı. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmazken, maç 3-0 sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından Gana, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın 3. sırada noktaladı. Ülkemizde düzenlenen turnuvanın flaş ekibi Irak ise 4. sırada yer aldı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Sandro Ricci, Alessandro Rocha, Emerson de Carvalho (Brezilya)

Gana: Ofori,  Addico (Dk. 46 Nketiah), Lartey, Attamah, Baba, Odjer (Dk. 64 Anaba), Aboagye, Salifu, Acheampong, Ashia (Dk. 82 Narh), Assifuah

Irak: Mohammed Hameed,  Ali Faez, Mustafa Nadhim, Ali Adnan, Dhurgham İsmael, Humam Tareq, Saif Salman, Mahdi Kamil  (Dk. 55 Farhan Shakor), Ammar Abdulhussein (Dk. 69 Ihab Kadhim), Jawad Kadhim (Dk. 79 Mohammed Jabbar Shwkan), Mohanad Abdulraheem

Goller: Dk. 35 Attamah, 45+1 Assifuah, Dk. 78 Acheampong (Gana)