Gazeteci Yazar Rize'de

Gazeteci Yazar Rize'de
Sabah Gazetesi yazarlarından Emre Aköz, Üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek Türkiye’nin güncel konularına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Ak Parti Rize Gençlik Kollarının davetlisi olarak Rize’ye gelen Gazeteci- Yazar Emre Aköz, “Hakimler ve savcılar yüksek kurulunu oluşturan ve anayasa mahkemesine seçilmesi için görev alan insanların hakim görüşten olduğunu söyledi.

Rize İlahiyat Fakültesi konferans salonunda öğrencilerle soru- cevap şeklinde söyleşi yapan gazeteci yazar Aköz, yeni anayasa paketi değişikliği çalışmalarının Türkiye demokrasisi açısından da bir umut niteliği taşıdığını belirtti.

Aköz yaptığı konuşmada şunlara değindi; “1982 anayasasının kabul edilmesinden sonra o ara oluşturulmuş olan altı okçu dediğim yada otoriter bürokrat zihniyet dediğimiz bir zihniyetin bir zamanlar orda hakim olduğunu görüyoruz. O zihniyet oraya bundan 30 sene önce oturmuş. Hep o zihniyetten insanlar çeşitli pozisyonlara getirilmiş yada cumhurbaşkanlığına önerilmiş. Çünkü anayasa bu şekilde oluşturulmuş. Toplum içinde dindar insanlar var. Sosyalistler var. Sosyal demokratlar var. Liberaller var. Liberal demokratlar var. Bir sürü insan var. O kesimlerden siyasi ideolojik fikri o tarz olan insanlar kolay kolay o pozisyonlara getirilmiyor’’diye konuştu.