Geçti Bor’un Pazarı!

Geçti Bor’un Pazarı!
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, nerede yanlış yaptım diye şimdi kafanı taşlara vurabilirsin…

Çay eksperlerinin itibarını kamuoyu nezdinde küçük düşürüp onlardan bir özürü bile çok gören Sütlüoğlu’nun tehdit ve itibar zedeleyici o açıklamasının meyvesi maalesef acı oldu…

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından 26-30 Nisan tarihleri arasında uygulamaya konulan yaş çayda kilo başı fazladan 1,5 TL. ödeme, hem Çaykur’u hem eksperleri hem de üreticiyi yaktı, yıktı, geçti!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun  200 binden fazla yaş çay üreticisinin yer aldığı Artvin’den Giresun’a kadar tüm bölgelerde yaş çayın aynı anda gelmemesine rağmen, bütün yaş çay üreticisine çayı geldikten sonra ilk 5 gün ek 1,5 TL ödemeden çay satma hakkı vermek yerine (Kamuoyunda bazı bölgelere ayrımcılık yaptığı gerekçesi hakim) kampanyayı 26 Nisan’da açıp ilk 5 gün kilo başı fazladan 1,5 TL. ödeme yapacağım diyerek bir kamu kuruluşu olan kurumun üreticiler arasında eşitlik ilkesini çiğneyerek çay sezonunu açması neredeyse bir infiale yol açacak olayların fitilini ateşledi.

Çaykur’un fazladan ödeyeceği 1,5 TL’yi kaybetmek istemeyen yaş çay üreticisi, henüz yaş çay filizi büyümediği halde çayı adeta kökünden söküp Çaykur’a satınca, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kendi suçunun cezasını eksperlere keserek eksperleri topun ağzına sürmüş ve bombanın fitilini ateşleyerek, "Kalitesiz çay yaprağı alınan fabrikalardaki fabrika müdürlerine cezai işlem uygulayarak, Çay eksperlerini de işten çıkaracağız” sözleriyle eksperleri kamuyou nezdinde itibarsızlaştırma yolunu seçti. Eksperlerin Çaykur Genel Müdürünün bu açıklamasına tepki göstermesine rağmen onlardan bir özürü bile çok gören Sütlüoğlu, bunun meyvesini malesef Çayeli ilçesi Sabuncular Çay Fabrikasına bağlı bir alım evinde gördü!

Genel Müdürünün itibarsızlaştırdığı ve kötü çay alması halinde ceza alacağını bilen eksperin çay bezini aç uyarısını dikkate almayan bir yaş çay üreticisi ekspere karşı fiili saldırıda bulundu. Genel Müdür Sütlüoğlu ise kurban niyetine üreticinin önüne ittiği eksperlerden özür dilercesine çay üreticisini sözüm ona cezalandırarak Çaykur cüzdanını iptal etti. (Sözüm ona çünkü o üretici her hangi birinin çay cüzdanına çayını rahatlıkla verebilir) Ancak bu iptal etme kamuyounda eksperlerin itibarını geri getirmedi getirmeyecekte. Çünkü bir kez geçti bor’un pazarı…

Öte yandan Çaykur’da yaşanan bu sıkıntılı sürecin ikinci sürgünün Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle artabileceğinden endişe ediliyor.

Haber-Yorum: İbrahim Köroğlu

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Çaykur Fabrika Müdürlerini Cezalandıracak, Çay Eksperlerini İşten Çıkaracak

Eksperlerden Genel Müdüre Tepki