Geleceğin Yazılımcıları Rize'den Yetişiyor

Geleceğin Yazılımcıları Rize'den Yetişiyor
Rize’de Vali Erdoğan Bektaş’ın himayesinde başlatılan “Kodlama Eğitimi Projesi” kapsamında 5 ve 6. sınıflardan oluşan 160 kişilik öğrenci grubu KTÜ Of Teknoloji Fakültesini ziyaret etti.

"Geleceğin Yazılımcıları Rize’den Yetişiyor" sloganı ile Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde başlatılan ve ortaokul öğrencilerinin bilişimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan ‘Kodlama Eğitimi Projesi’ kapsamında, 5 ve 6. sınıflardan oluşan 160 kişilik öğrenci grubu, il ve ilçe koordinatörü öğretmenlerin gözetiminde KTÜ Of Teknoloji Fakültesini ziyaret etti. 

Projeden sorumlu Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ın da katıldığı ziyaret programının ilk bölümünde KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Zeynep Şahin Tımar tarafından, öğrencilere kodlama eğitimi ve kod yazma işlemine ilişkin bir sunum yapıldı. Ardından öğrenciler teknoloji laboratuvarlarına alınarak kodlama eğitimin temel bilgileri ve algoritmaları gösterildi.

Projeye ilişkin olarak, sorumlu Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, yaptığı açıklamada; projenin Rize Valisi Erdoğan Bektaş himayesinde yürütüldüğünü ve Rize genelinde 5 ve 6. sınıflarda eğitim gören bütün öğrencilerin kod yazımıyla ilgili temel eğitimi almalarını hedeflediklerini belirtti.

rizede-kodlama-egitimi-1.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş da KTÜ Of Teknoloji Fakültesine gerçekleştirilen ziyarete ve kodlama eğitiminin geneli hakkında bir değerlendirmede bulundu.

Vali Bektaş yaptığı değerlendirmede; “Eğitimde fiziki alanlar konusunda eksiklerimizi önemli ölçüde tamamladık. Geldiğimiz bu noktada artık eğitimin niteliğinin ve kalitesinin yükseltilmesi yönünde çeşitli faaliyetleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Eğitimde dünyanın gittiği yöne doğru bizimde yönelmemiz gerekiyor. Bizde bu projeyle, çocuklarımızı gelecekteki hayat şartlarına uyarlayabilmek için kod okuryazarlığı becerisi kazandırabilmeyi amaçlıyoruz. Bugün koordinatör hocalarımızın gözetiminde Of Teknoloji Fakültesinde gerçekleştirilen ziyaret, proje kapsamında ki faaliyetlerden biriydi” dedi.

Bilgisayarların artık hayatımızın her alanında kullandığını ve kullandığımız bilgisayarlardaki programların başkaları tarafından yazıldığına vurgu yapan Vali Bektaş; “Artık bu programları kendi ihtiyaçlarımıza göre kendimiz yazabilmeliyiz ve yazdığımız programların güvenliğini de kendimiz sağlamalıyız. Her geçen gün hayatımıza yeni kavramlar giriyor. Mesela bunlardan biri siber saldırı. Dünya bilgisayar orjinli, bilgisayar merkezli bir dünya olma yolunda. İşte bu yüzden başkalarının yazdığı programları kullanma yerine, kendi programlarımızı yazmak ve kullanmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, Milli Eğitim Bakanlığınca da kodlama eğitiminin müfredata alınması konusunda gerekli çalmaların yürütüldüğünü belirterek, gerçekleştirilen bu projeyle, gerekli altyapıyı da oluşturarak Rize ölçeğinde bu eğitimine başlandığını ifade etti. 

rizede-kodlama-egitimi-2.jpgrizede-kodlama-egitimi-3.jpg