Gelecek Nesiller ve Ülkemiz İçin HAYIR Diyoruz!

Gelecek Nesiller ve Ülkemiz İçin HAYIR Diyoruz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı yaptığı yazılı açıklamada, Gelecek Nesiller ve Ülkemiz İçin HAYIR dediklerini söyledi.

İşte Rakıcı'nın Açıklamaları....

Ülkemizdeki demokratik parlamenter sistemi kökünden değiştirerek temellerinden koparmayı hedefleyen çok önemli bir sürecin dönüm noktasına geldik!

Geleceğimizi şekillendirecek ve önümüzdeki 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu sürecinde, bütün yurtsever demokratlar gibi ulusal değerlerimiz sahip çıkmanın bilinç ve sorumluluğuyla çalışmalarımızı sürdürdük.

Toplumsal hoşgörü ve barışın, birlikte var olmanın, ulus bilinciyle üniter yapının korunması ilkesiyle yasal, anayasal ve hukuksal, demokratik çizgilerin dışına çıkmadan ve hiç kimseyi ötekileştirmeden, bugünden sonra da aynı sorumlulukla hareket edeceğiz.

Önümüzdeki referandum için yürütülen kampanyaların ne kadar eşitliksiz ve haksız olduğunu anlatmaya gerek yok! Devlet görevlileri ve kamu yöneticileri, siyasi iktidarın gücüyle 'evet' çalışması yapılırken; kamusal ve demokratik hak ve özgürlüğünü kullanarak 'Hayır' diyecek olan toplumun büyük kesimine hakaretlere varan nitelemelerle saldırıldı, ötekileştirildi!

Bu koşullarda Rize'deki durumun ne veya nasıl olacağını da kamuoyu az çok yorumlayabilmektedir!

Geleceğimizi oylayacağımız bu referandumda Rize Genelinde toplam 924 sandıkta toplam 244 bin 622 seçmenimiz oy kullanacaktır…

CHP olarak Rize ve ilçelerinde oy kullanılacak 924 sandığın tamamında 924 Asıl Sandık Kurulu Üyesinin ataması gerçekleştirilmiş; ayrıca 557 Yedek Sandık Kurulu Üyesi ataması da yapılmıştır.

Sandık ve çevresinin güvenliği, seçimlerin yasal, anayasal ve hukuksal zeminde yapıldığının denetlenmesi amacıyla bu 924 sandığın tamamı için asgari olmak üzere 2 Müşahit Ataması yapılmıştır.

Seçimlerin yapılacağı ve bu 924 sandığın yerleştirildiği 586 seçim alanı için de Okul ve Bina Sorumları atanmıştır. Vadi ve Dereboyu Seçim Denetim ekibi görevlendirmeleri de yapılmış; özellikle yüksek ve uzak köylerimizdeki sandıkların denetlenmesi konusunda da gerekli önlemler alınmıştır.

Sandık kurulu başkanlıkları ile ilgili olarak da gerekli olan görevlendirmeler yapılmış olup; Anayasa Değişikliği Referandumuyla ilgili olarak Sandık ve Seçim Bölgeleri konusunda tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

Ülkemizin geleceği için hiçbir beklentisi olmadan yüreklerini ortaya koyan bütün arkadaşlarımız Referandumun yapılacağı 16 Nisan 2017 Pazar günü sabah saat 06.30 itibariyle tüm sandıklarda Sandık Kurulu Üyesi, Müşahit ve Bina Sorumlusu olarak görevlerinin başında olacaktır.

Bununla birlikte bütün ilçe binalarımız ve merkezlerimiz aynı saat itibarıyla açık olacak, tüm seçmenlerimiz ve yurttaşlarımızın referanduma ilişkin her türlü gereksinimleri için Yönetim Kurulu görevlileri hizmete hazır bulunacaktır.

Geleceğimizin oylanacağı bu Anayasa Değişikliği Referandumunda partili partisiz ve kararsız tüm seçmenlerimizi hür iradelerini yansıtacakları, demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmezi sandıklara giderek HAYIR oyu vermeye çağırıyor…

Referandumun ülkemize HAYIR'lı bir gelecek getirmesini diliyoruz!