Genç kaleci antrenmanda öldü

Genç kaleci antrenmanda öldü
Romanya ikinci takımlarından Giurgiu Dunarea takımının kalecisi Alexandru Iatan, ilk antrenmanda hayatını kaybetti.

Romanya ikinci takımlarından Giurgiu Dunarea takımının kalecisi Alexandru Iatan, yeni takımıyla çıktığı ilk antrenmanda hayatını kaybetti.

 

Hafta başında Astra Ploieşti'den Dunarea Giurgiu takımına kiralanan Alexandru Iatan, yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı. Kaleci antrenörüyle çalışırken bir şut 19 yaşındaki genç kalecinin karın boşluğuna isabet etti. O an bir şey hissetmeyen Iatan, birkaç kurtarış daha yaptıktan sonra aniden yere yığıldı. Masörlerin ilk müdahalesinden sonra 500 metre uzaktaki hastaneye kaldırılan genç kaleci yolda hayatını kaybetti.

 

Genç kalecinin ölümü takıma büyük şok yaşattı. Alexandru Iatan'ın yeni hocası Valeriu Rachita, yetenekli bir sporcu olan genç oyuncunun olgun karakteriyle de örnek teşkil ettiğini söyledi. 19 yaşındaki genç yetenek mayıs ayında ümit milli takıma seçilmişti.

Alexandru Iatan, Astra Ploieşti'nin sahada kaybettiği ikinci sporcusu oldu. 1999 yılında 23 yaşındaki Ştefan Barbu, Rapid Bükreş'le oynanan maç sırasında kalbinin durması sonucu sahada hayatını kaybetmişti.