Genç Ressam 8. Sergisini Rize’de Açtı

Genç Ressam 8. Sergisini Rize’de Açtı
Genç ressam Hatice Karaca, Rize’deki 3’cü, genelde 8. sergisini memleketi Rize’de sanatseverlerin beğenisine sundu.

Geçmiş yıllarda 2’si Rize’de, 5'i Erzurum’da olmak üzere genelde 7 kez resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sunan siyasetçi işadamı Nusret Karaca’nın kızı genç ressam Hatice Karaca, “Kadın ve Be(de)n” adlı resim sergisiyle 8. kez sanatseverlerin karşısına çıktı.

hatice-karaca.jpg

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi Sanat Galeri Salonunda (Giriş katı) açılan ve 24 Şubat tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan resim sergisinin açılışına Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, iş adamı siyasetçi Nusret Karaca, Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesi Başkanı Gafur Bayrak, işadamları, ressam Karaca’ın ailesi, sanatseverler ve vatandaşlar katıldı.

hatice-karaca-resim-sergisi-5.jpg

Sergide açılış konuşmasını gerçekleştiren ressam Karaca’nın babası Nusret karaca, kızıyla bir kez daha gurur duyduğunu ifade ettiği konuşmasında “Sanatın altın bilezik olduğunu bugün bir kez daha bizlere yaşatan sevgili kızımla bu vesileyle bir kez daha gurur duydum. Tüm anne babaların da böyle sanat eserleri ortaya çıkarabilecek evlatlara sahip olmasını dilerim. Sergimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ederim.” dedi.

nusret-karaca.20150221124728.jpg

Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil ise yaptığı konuşmada, sanata önem veren bir kişi olduğunu kaydederek, yurt dışı ziyaretlerine çıktığında gerek Saint Petersburd’dan gerekse Rusya’dan resim tabloları satın aldığını ancak Hatice Karaca’nın yaptığı sanat eserlerini görünce artık yurt dışından bu şekilde tablolar satın almayacağını ifade ederek, Hatice Karaca’nın kendisini güzel bir şekilde yetiştirdiğini ve Rize’nin Picasso’su, Leonardo Vinci’si olduğunu söyledi.

ahmet-kabil.jpg

Kabil, konuşmasında ayrıca, “Çok değerli arkadaşım Nusret Karaca’nın kızı Hatice Karaca böylesine güzel bir çalışma yaptı. Bende ilk görüşte beğendim. Bu sanat çok eski bir sanat olmasına rağmen maalesef Rize’de çok az çalışmalar vardı. Hatice hanım Rize’nin Picasso’su, Leonarda Vinci’si olarak inşallah Rize’de bu sanatın gelişmesini ve geniş bir alana yayılmasını sağlar.” İfadelerine yer verdi.

hatice-karaca-resim-sergisi-2.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-4.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-8.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-3.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-6.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-7.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-14.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-9.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-10.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-12.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-13.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-11.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-15.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-20.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-21.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-18.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-19.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-22.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-23.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-25.jpg

hatice-karaca-resim-sergisi-26.jpg