Gençler Çayeli'nden 'Kaçmak' İstiyor

Gençler Çayeli'nden 'Kaçmak' İstiyor
Çayeli’nde 3000 gencin katılımı ile gerçekleştirilen Genç Gözüyle Yaşam anketinden çok çarpıcı ve düşündürücü bir sonuç çıktı.
Çayeli Gençlik Derneği tarafından Çayeli’nde düzenlenen ve 15 – 24 yaş aralığı gençlerle birebir görüşmelerle yapılan “Genç Gözüyle Yaşam” anketine katılan 3000 gençten yüzde yetmiş beşi ankette yer alan “İmkanınız olsa nerede yaşarsınız” sorusunu “il dışı” olarak cevapladı.
 
Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş yaptığı açıklamada; gerçekleştirdikleri ankette 15 – 24 yaş aralığındaki 3000 gençle yaptıkları 17 soruluk anketin sonuçlarının sadece Çayeli için değil Rize için bile düşündürücü olduğunu söyledi.
 
Ankete katılan gençlerin yüzde 20’sinin yurt dışında yaşamak istediğini belirten Karakaş; “Gençlerden sadece 150 kişi Çayeli’nde ve Rize’de yaşamaktan memnun. 3000 kişilik ankette oranlama yaparsak ta bu rakam yüzde 5’te kalıyor. 2250 kişi ise Çayeli dışında başka bir şehirde yaşamak istiyor. Burada bizi en korkutan ve düşündüren sonuç burada doğup büyüyen genç nüfusun Rize dışında başka bir ilde yaşamını sürdürmeyi istemesi oldu. Gençlerde bu düşünceyi silmek için toplumun bütün kademesindeki insanlara ve bilhassa yerel yönetimlere çok büyük iş düşüyor” dedi.
 
Ankette yer alan “Sizce ülkemizin en önemli beş sorunu nelerdir” sorusuna gençlerin yüzde 80’inin verdiği cevap ise terör, eğitimsizlik ve işsizlik cevaplarını verdi.