Gençlik Merkezinden "Genç Girişimcilere" Fırsat

Gençlik Merkezinden "Genç Girişimcilere" Fırsat
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle yürütülen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı.

"Kendi İşini Kurmak İsteyenler Genç Girişimciler” Bakanlık tarafından "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı.

Girişimcilik kursunun açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Kursun hayırlı olması dileğinde bulunarak kursa katılanları tebrik etti. Çelik, “İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezi olarak böyle bir hizmeti vermekten son derece mutluyuz. Gençlik Merkezimiz neticede sizin yuvalarınız evleriniz. Sosyal ve manevi sorumluğunuzu koruyarak iyi bir girişimci olursunuz. Başarılı olanları kıskanmayın ama imrenin. İmrenmekle kıskanmak arasındaki farkı da çok iyi analiz edin” dedi.

genclik-merkezinden-genc-girisimcilere-firsat-1.jpg

Kursa katılan girişimci adayları, bu kursun gençler için çok avantajlı olduğunu belirterek “Bu kurslar özellikle genç girişimciler için büyük şans biz 20’lı yaşlarda böyle bir imkan yakaladık.Bu nedenle kursu düzenleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ile KOSGEB’e teşekkür ediyoruz” dediler.

Düzenlenen girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklar. Girişimcilik Eğitimleri 18.01.2014 - 16.02.2014 tarihleri arasında hafta için ve hafta sonu olmak üzere 30 kişilik 2 grup halinde Yeni Gençlik Merkezi Etüt salonunda yapılacağı bildirildi.

genclik-merkezinden-genc-girisimcilere-firsat-3.jpg

genclik-merkezinden-genc-girisimcilere-firsat-2.jpg