Gençlik Ve Spor Bakanlığında Devir Teslim Töreni Yapıldı. Bak, Görevi Kılıç'tan Devraldı

Gençlik Ve Spor Bakanlığında Devir Teslim Töreni Yapıldı. Bak, Görevi Kılıç'tan Devraldı
Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini Osman Aşkın Bak'a devretti.

Bakanlar Kurulunda yapılan değişikle Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen Osman Aşkın Bak, görevini Akif Çağatay Kılıç'tan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşma yapan Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın tensipleriyle almış olduğum görevi en iyi şekilde yapmış olmanın inancıyla; görevimi, değerli dava arkadaşım, kardeşim, uzun yıllardır tanıdığım, NATO'da, Meclis'te beraber görev yaptığım, çok güzel anılarımızın olduğu değerli dostum AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak'a devretmenin mutluluğu ve huzuru içindeyim. Göreve başladığımız zaman bir temennide bulunmuştum; 'Bu görevi bir AK Parti milletvekilinden devralıyorum, Rabbim bana da bir AK Parti milletvekiline devretmeyi nasip etsin.' demiştim. Rabbim duamızı kabul etti."  dedi.

akif-cagatay-kilic-osman-askin-bak.jpg

"DURMAK YOK YOLA DEVAM"

"Çalıştığımız dönem içerisinde milletimiz için, devletimiz için ve görev yaptığımız alanda gençlerimiz için elimizden geleni ardımıza koymadık" diyen Akif Çağatay Kılıç, "Rabbim inşallah hayırla hatırlanmayı hepimize nasip etsin. Bu dünyada esas olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Bu yürüyüşte siyasi davamızın içerisinde görevleri bir bayrak yarışı misali hedefe ilerleyen bu koşuda bir arkadaşımızdan bir başka arkadaşımıza devrediyoruz. Bizimle birilikte yol yürüyen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Mesai arkadaşlarımdan haklarını bana helal etmelerini istiyorum, varsa eğer benim hakkım helal olsun" ifadelerini kullandı.

Kılıç, ailesine teşekkür ederken duygulu dolu anlar yaşayarak şunları söyledi: "Tüm aileme bana destek olduklarından dolayı teşekkür ediyorum. Onlar bu noktada özellikle eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve Başbakanımızın koordinatörlüğünde biz bu davaya, bu aziz millete hangi görevde olursak olalım hizmet etmeye devam edeceğiz. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Rabbim yar ve yardımcısı olsun, durmak yok yola devam."

genclik-ve-spor-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi.-bak,-gorevi-kilictan-devraldi-(5).jpg

"YÜKÜMÜZ AĞIR. YOLA DEVAM DURMAK YOK"

Bakanlık binasında yapılan törende konuşan Bak, Kılıç ile NATO ve TBMM'de birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Sayın Kılıç'a bakanlığında destek olduk, projeleri paylaştık, güzel görüşmelerimiz oldu. Kendisi çok yakın dostum. Bu süreçte yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlik yıllarından beri Gençlik ve Spor Bakanlığının içinde yer aldığını belirten Bak, şöyle konuştu: "Yaklaşık 16-17 yaşımdan beri spor camiasında, kulüplerde sporcu, yönetici olarak bulundum. Burada 2007 ve 2011 yılları arasında Güreş Federasyonu başkanlığı yaptım. Çeşitli kulüplerde yöneticilik, başkanlık yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın eski bir sporcu olması, sporun içinden gelmesi nedeniyle gerçekten büyük yatırımlar ve atılımlar yapıldı. Bunlar yapılırken Sayın Bakanımız çok büyük çaba sarf etti. Bundan önceki Bakanlarımız da çaba sarf ettiler. Türkiye, AK Parti döneminde çok önemli uluslararası organizasyonlar gerçekleştirdi. Bunlardan biri Samsun'da devam eden İşitme Engelliler Olimpiyatları. Bunu ülkemize kazandıran başta Sayın Bakanımız olmak üzere, emeği gençlere teşekkür ediyorum, sporculara başarılar diliyorum."

Türk gençlerinin 15 Temmuz'da bu ülkeyi ne kadar sevdiklerini gösterdiklerini vurgulayan Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti: "Gençler, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıktı. Gençliğimize güveniyoruz, onlar bizim geleceğimiz. Bu ülkeyi çok daha iyi noktalara taşıyacaklar. Bizim görevimiz de onlara ağabeylik yapmak, yön çizmek. Bu süreçte hepinizin desteğini bekliyorum. Yükümüz, sorumluluğumuz ağır. İnşallah bunu başaracak bilgiye, yeteneğe sahibiz ama sizin desteğinize ihtiyacımız var. Tek başına bir şey olmaz, biz hep birlikte Türkiye istiyoruz, güçlü Türkiye, gençleriyle büyüyen, gelişen Türkiye istiyoruz. İnanıyoruz ki bu gençlik bizi 2023, 2053, 2071 hedeflerimize taşıyacak. Bu görevi bize layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, bize olan güvenlerinde dolayı teşekkür ediyorum."

Akif Çağatay Kılıç'ın, Bakanlık görevini başarıyla yerine getirdiğini kaydeden Bak, "Kendisini tebrik ediyorum. Artık ailesiyle daha fazla zaman geçirebilir ama bizim ailemizde tam tersi olacak. Daha çok çalışacağız, artık görevler değişti. İnşallah Rabbim bana da bu görevi bir başka AK Partili dava arkadaşıma devretmeyi nasip eder. İnşallah bu gençliği birlikte güzel noktalara taşırız. Sayın Cumhurbaşkanımız bize öz güveni yüksek insanlar olmayı, diklenmeden dik durmayı öğretti. Rabbim yolumuzu açık etsin." ifadelerini kullandı. 

osman-askin-bak-018.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında gerçekleştirilen devir teslim törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Partili milletvekilleri ve Osman Aşkın Bak'ın ailesi katıldı. Törende Akif Çağatay Kılıç ve Osman Aşkın Bak birbirlerine çiçek takdim etti.

osman-askin-bak,-gorevini-akif-cagatay-kilictan-devraldi-(1).jpgosman-askin-bak,-gorevini-akif-cagatay-kilictan-devraldi-(2).jpgosman-askin-bak,-gorevini-akif-cagatay-kilictan-devraldi-(3).jpgosman-askin-bak,-gorevini-akif-cagatay-kilictan-devraldi-(4).jpg

Devir teslim töreninden sonra Bakan Osman Aşkın Bak, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile Rize heyetini makamında ağırladı.

genclik-ve-spor-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi.-bak,-gorevi-kilictan-devraldi-(1).jpggenclik-ve-spor-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi.-bak,-gorevi-kilictan-devraldi-(2).jpggenclik-ve-spor-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi.-bak,-gorevi-kilictan-devraldi-(4).jpggenclik-ve-spor-bakanliginda-devir-teslim-toreni-yapildi.-bak,-gorevi-kilictan-devraldi-(3).jpg