Gerçekleşirse Rize'den Aynı Anda 2., Genelde 3. Cumhurbaşkanı Geliyor

Gerçekleşirse Rize'den Aynı Anda 2., Genelde 3. Cumhurbaşkanı Geliyor
Yeni dönemde TBMM Başkanlığı için en güçlü aday olarak gözüken Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı seçilmesi halinde Rize, aynı anda hem Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanı Vekiline sahip olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın vekili TBMM Başkanı da Rizeli bir isim olacak gibi...

1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan Milletvekili seçilen Refah-Yol Hükümetinin Kültür Bakanı ve Milli Türk Talebe Birliği Eski Başkanı İsmail Kahraman'ın TBMM Başkanı seçilmesi halinde yeni dönemde Rize hem Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanı Vekili çıkarmış olacak.

2007-2009 yılları arasında TBMM Başkanı olarak mecliste görev alan Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın ardından yeni dönemde İsmail Kahraman'ın da TBMM Başkanı seçilmesi halinde Kahraman, bu göreve seçilen 2. Rizeli Meclis Başkanı olacak. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın makamında bulunmadığı zamanlarda Cumhurbaşkanlığına TBMM Başkanı vekil olarak görev aldığından Rize'nin önünde aynı anda hem Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanı vekili çıkarma fırsatı doğdu.

TBMM Başkanlığı için en şanslı milletvekili olan İsmail Kahraman'ın Meclis Başkanı seçilmesi halinde devletin en üst 2 yöneticisi Rizeli olacak ve Kahraman, Erdoğan'ın makamında bulunmadığı zamanlarda Cumhurbaşkanı Vekili olarak görev alacak.

Yeni dönemde ayrıca İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı ile Rize Milletvekillerinden bir ismin Bakan olarak yeni kabinede olacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR?

image-282.jpeg

1940 yılında Rize'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, XX. ve XXI. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapmaktadır. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazandı.

Evli ve dört çocuk babasıdır.