Getir Projeni Kap Desteği!

Getir Projeni Kap Desteği!
KOSGEB destek olmak için Rizede Kobilerden proje bekliyor..

KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, tüm KOBİ'lerin proje yapabileceklerini ve desteklerinden yararlanabileceklerini söyledi.

Usta, Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) tarafından düzenlenen ''KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı"nda, KOSGEB Müdürlüğü olarak yapılanmalarını tamamlayarak Rize'deki KOBİ'lere destek vermeye hazır hale geldiklerini belirtti.

İşletmelere yönelik birçok destekleri olduğunu ifade eden Usta, ''Tüm KOBİ'ler proje yapabilir ve desteklerimizden yararlanabilir. Haziran 2010'dan önce uygulanan imalat sektörüne yönelik destekler bu tarihten sonra daha da yaygınlaştırılarak her sektöre verilmeye başlandı. İşletmelerimiz yeter ki yenilik yapmaya açık olsun. Yani proje kültürü oluşsun'' dedi.

1.20110204142504..jpg

KOSGEB veya destek veren başka kuruluşlardan yararlanmak isteyen kuruluşların proje kültürünü kabul edip proje yapabilme kapasitelerini geliştirmeleri gerektiğini kaydeden Usta, ''Günümüzde işletmelerin kurumsallaşması gerekiyor. İşletmelerin üretim, yönetim, organizasyon, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, mali işler ve finans, bilgi yönetimi ve bunlarla ilişkili alanlarda sunacakları projeleri desteklemekteyiz. Ayrıca KOBİ'lerin işbirliği güç birliği anlayışında bir araya gelerek ortak sorunlara ortak çözümler üretilmesi, KOBİ'lerin tek başlarına çözümünde zorlandıkları birçok soruna çözüm olabilir. KOBİ'lerin bir araya gelerek kapasite ve rekabet gücü yüksek işletmelere dönüşmesini sağlamak ve KOBİ'ler arasında ortaklık ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi için gayret gösteriyoruz'' diye konuştu.

Usta, yeni girişimcilere 60 saatlik bir uygulamalı girişimcilik eğitimi vererek, kendi işlerini kurma fırsatı sunduklarını ve 27 bin lira hibe vererek desteklediklerini kaydetti.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise düzenledikleri programla KOSGEB destekleri konusunda üyeleri bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, ''KOSGEB'in Rize'de müdürlük açmasından çok memnun olduk. Bunun Rize ekonomisine ve Rizeli KOBİ'lere çok büyük katkısı olacağını umuyoruz'' dedi.