Giresun'dan Rize'ye Ambulans Helikopterle Sevk Edilen 11 Aylık Bebek Rize'de Hayata Tutundu

Giresun'dan Rize'ye Ambulans Helikopterle Sevk Edilen 11 Aylık Bebek Rize'de Hayata Tutundu
Ana hava yoluna yabancı cisim kaçan 11 aylık Ali Ayar, Giresun'dan ambulans helikopter ile gönderildiği Rize'de yapılan başarılı operasyonla hayata tutundu.

Giresun'da oyun oynarken ana hava yoluna çekirdek kabuğu kaçan 11 aylık bebek, hava ambulansı ile Rize'ye getirilmişti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bronkoskopi yöntemiyle ameliyat edilen 11 aylık Ali Ayar'ın sağlık durumunun gayet iyi olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde çocuk cerrahisi doktoru Yrd. Doç. Ahmet Salih Calapoğlu ve ekibi tarafından ameliyata alınan 11 aylık Ali Ayar’ın, kapalı yöntem denilen bronkoskopi ile akciğerine kadar ulaşan çekirdek kabukları temizlendi. 

ali-ayara-rizede-saglikli-operasyon-(4).jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başkemi Doç.Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, "Hastamızı acil şartlar altında hastanemize ulaşır ulaşmaz operasyona aldık ve kapalı yöntemle yani bronkoskopi ile ana hava yolundaki yabancı cismi başarılı bir şekilde çıkardık" dedi.

Hasta'nın hastaneye geldiğinde durumunun oldukça ciddi olduğunu söyleyen Türüt, "Ana hava yolundan akciğerine kadar ulaşan kabuklu yabancı cismi başarılı bir operasyon ile aldık. Kabuklu cismin akciğerin derinlerine kadar gitmemesi de bizim için büyük bir şans. Bu söz konusu olmasaydı operasyonu açık ameliyatla yapmak zorunda kalacaktık.  Kapalı yöntem dediğimiz bronkoskopi ile ameliyatımızı gerçekleştirdik" diye konuştu.

ali-ayara-rizede-saglikli-operasyon-(1).jpg

Türüt, bu işlem biran önce yapılmasaydı çocuğun hava yolunun kapalı kalabileceğini belirterek, yapılan başarılı operasyonla hastanın oldukça sağlıklı olduğunu ve minik Ali Ayar'ı ziyaret etme imkânı dahi bulduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin  kazanımlarıyla bölge hastanesi konumuna geldiğini belirten Türüt, "Şu anda 520 yataklı bir hastane konumuna geldik. Fakat sadece yatak hizmeti değil, ayaktan da verdiğimiz sağlık hizmetleriyle 3. basamak bölge hastanesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu konuda da bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

ali-ayara-rizede-saglikli-operasyon-(3).jpg

Türüt, "Dün akşam saatlerinde Giresun ilinden hava ambulans ile ilimize sevk edilen zor durumdaki 11 aylık Bebek'in sevkini sağlayan hava ambulansı ekine ve bu operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştiren çocuk cerrahisi doktorumuz Yrd.Doç. Ahmet Salih Calapoğlu ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başkemi Doç.Dr. Hasan Türüt, çocuk servisinde gözlem alınan tutulan minik Ali Ayar'ı ve ailesini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu.

ali-ayara-rizede-saglikli-operasyon-(2).jpg

 Giresun'da, oyun oynadığı sırada ağzına yabancı cisim kaçan bebek hava ambulansı ile Rize'ye sevk edilmişti. Sağlık ekibi tarafından ambulansla kent merkezindeki bir özel hastaneye kaldırılan bebeğin yapılan muayenesinde yabancı cismin akciğerine ulaştığı belirlenmiş ve  Ali Ayar'ın tedavisi için Giresun'da ve çevre illerde uygun hastane bulunamaması sonucu Rize'de bu yönde bir hastanenin bulunması üzerine bebek, hava ambulansı ile Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

ali-ayara-rizede-saglikli-operasyon-(5).jpg