Giresunspor otobüsüne taşlı saldırı

Giresunspor otobüsüne taşlı saldırı
Orduspor karşılaşmasına 'kardeş Orduspor'a Süper Lig yolunda başarılar dileriz' afişi ile çıkan Giresunspor'un aracı taşlı saldırıya uğradı.

Orduspor- Giresunspor karşılaşmasından sonra yine istenmeyen olaylar yaşandı.

Bank Asya Birinci Lig karşılaşması sonrası Giresun'a doğru yola çıkan Giresunspor kafilesini taşıyan otobüse taşlı saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucu aracın ön camı kırıldı. Araçtan inen ve saldırganlar ile tartışan Giresunspor kafilesini güvenlik güçleri yatıştırdı.

Üç saldırgandan biri hemen yakalanırken gizlenen iki saldırgan da polisin araştırması sonucu bulunarak göz altına alındı. Her üç saldırganın da para cezası alması ve en az 6 ay spor müsabakalarına girişten men edilmesi bekleniyor. Oysa 'kardeş Orduspor'a Süper Lig yolunda başarılar dileriz' afişi ile çıkan Giresunspor takımı 19 Eylül Stadı'nda Orduspor taraftarından da bol bol alkış almıştı.

Diğer yandan bazı grupların taşkınlıkları sonucu maç sonu dağılımın uzaması hem görev yapan hem de oruç tutan polisleri etkiledi. İftar zamanını ekip otosunda karşılayan pek çok görevli orucunu ancak su ve pide ile ayak üstü açabildi.

Bu duruma tanık olan Orduspor taraftarlarından Zeki Altun, "Yazık çok yazık. Bir insanın bir Ordulu'nun bu manzarayı görüp de yüzünün kızarmaması imkansız. Ben şu an kendimi dünyanın en büyük suçunu işlemiş gibi hissediyorum. Biz nereye gidiyoruz. Bu gençlik hem sporun hem de Ramazan'ın anlamından uzaklaşarak nereye gidiyor? Başkan Nedim Türkmen'e yalvarıyorum, Orduspor taraftar gruplarının liderlerine yalvarıyorum ne olur bu işi bir yoluna koyun. Emeğinizin küçük bir kısmını bu işe ayırın bu kabalığı bitirin." diye konuştu.