Gül, 6 Üniversitenin Rektörünü Atadı

Gül, 6 Üniversitenin Rektörünü Atadı
Cumhurbaşkanı Gül, YÖK'ün önerdiği adaylar arasından 6 üniversitenin rektörünü atadı. İşte atanan rektörler:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) önerdiği adaylar arasından 6 üniversitenin rektörünü atadı. Bilecik, Galatasaray ve Karabük üniversitelerinin rektörü değişmezken, Hacettepe ve Selçuk üniversitelerinin rektörlük görevine yeni isimler getirildi. Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin de rektörü atandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Anayasanın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca YÖK'ün önerdiği adaylar arasından 6 üniversitenin rektörü atandı.

Atamalar sonucunda, Bilecik Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Azmi Özcan, Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ethem Tolga, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. A. Murat Tuncer, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü'ne ise Prof. Dr. Adem Ersoy getirildi.