GÜL-DER Başkanı Erol: Müslümanın Batının Neden Olduğu Acının Dinmesi İçin Batıyı Hakem Görmesi Acı Verici

GÜL-DER Başkanı Erol: Müslümanın Batının Neden Olduğu Acının Dinmesi İçin Batıyı Hakem Görmesi Acı Verici
GÜL-DER Başkanı Taner Erol, Mısır’da 9 gencin idam edilmesi sonrası Müslüman dünyanın Batının neden olduğu acının dinmesi için yine aynı Batıyı hakem görmesinin acı verici olduğunu kaydetti.

Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) Başkanı Taner Erol, Dünyadaki tüm zulümlere sessiz kalan Dünyanın demokrasi ve özgürlükçü çığırtkanlarının Başsavcı Hişam Berekat'a düzenlenen bombalı saldırıdan sorumlu oldukları iddiasıyla 9 gencin idam edilmesine de sessiz kaldıklarını belirterek, Müslüman dünyanın Batının neden olduğu acının dinmesi için yine aynı Batıyı hakem görmesinin acı verici olduğunu kaydetti.

GÜL-DER Başkanı Erol, yaptığı açıklamada, “İnsanlık birçok yerde kötü bir sınav veriyor, iktidar hissi varoluşumuzdan bugüne kadar bizi yaradılış gayemizden uzaklaştırarak zulüm yapmaya itiyor. Şer odakları inanç sistemlerinin deforme olması neticesinde zaten dünyaya kan kusturmak için bir araya gelmekten geri durmuyorlar. İnanç sistemleri zalimliklerine dur diyecek kadar hisli ve dirayetli değil. Onun için de mazlumun kanıyla beslenmekten vazgeçmiyorlar.

Her devrin bir firavunu vardır, gücü onu tartışmaya açık hale getirmekten alıkoyar. Ama İslam ahlâkı ile donatılan insanlar her zeminde zulme karşı çığlıklarını bir kıyam kefeni ile donatarak ve sadece Allah’a sığınarak mücadelesini vermekten asla geri durmadılar.

Hz. Peygamberimizden sahabesine çöl aslanı Ömer Muhtardan, Batının çürümüşlüğüne nefes katan Aliya’ya, dünyaya kara bir tenden beyaz bir güvercin uçuran Malcolm X’ten 28 Şubat’ta baş tacı olan örtüye el uzatan namussuza karşı kariyer göz etmeden la diyen Anadolu aslanlarına, 15 Temmuz’da rant ve konformizm demeden tankın altına yatan cesur yürekli yiğit insanlarımıza kadar zalimliğin karşısında dimdik duran bir avuç erdemli yürek her daim var olmuştur.

Dünyayı kuşatan bu zulüm özellikle Müslüman coğrafyalarda ayyuka çıkmış durumda. Hindistan, Pakistan, Afganistan, Orta Doğu veya Balkanlar fark etmiyor. Bir yerde Müslüman, Türk veya mazlum varsa şer odakları orayı tarumar etmek için kolları hemen sıvıyorlar.” dedi.

gul-yetistiren-insanlar-dernegi-baskani-taner-erol.jpg

“Filistin’in yarası gönül yarasıyken bugünlerde de Mısır bir gözyaşı” ifadesinde bulunan Erol, “Dünyanın demokrasi ve özgürlükçü çığırtkanları zulme her zamanki gibi bugün de sessiz. Gerek ülkemizde gerekse birçok yerde demokrasi hamiliği adına çeşitli baskılar yapabiliyor ama ne yazık ki Mısır’daki zulme sessiz kalıyor. Hadi siyasi suçlular, idam neyin nesi Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi gibi bir hainliğe neden olanları bile tutuklamayı reddeden Batı, Mısır’da rejim karşısında olanların idamına sessiz kalıyor.

15 Temmuz hainliği ile Mısır’daki özgürlük direnişini aynı kefeye koyacak değiliz elbet, burada Batının gerekçelerindeki ilkesizliği masaya yatırmak için bu kıyaslamaya gerek duyduk. Asıl acı olan Müslüman dünyanın Batının neden olduğu acının dinmesi için yine aynı Batıyı hakem görmesi…

İlkesiz Batının bu topraklara hakemliği, hâkimliği ve hekimliğinden nasıl medet umarız? Batıda güneş batalı çok oldu, merhametin Batıdan doğmasını bekleyeceksek insanlığın sonu gelmiş demektir. Ülkemiz başta olmak üzere bütün Müslüman ülkelerin acil eylem planı oluşturması gerekir. İnsan hayatı bütün hesapların üstünde olmalıdır. Zulme karşı tek yumruk olmalıyız. Sadece meydanlardaki kınamalardan değil bürokratik anlamda daha keskin kararlar alıp uygulamanın vakti geçmektedir.

Cesurluk timsali Müslüman gençlerin idamını sessizce izlemek Müslüman yüreklerin nasır tutması ile ilgili bir durumdur. Yüreklerimizi yeşertip devletimizin alacağı radikal kararların arkasında durmalıyız.

Dün zulme dur diyen bir nesil vücut bulabilmişse bugün de bu olmalıdır. Ve bu bizim topraklarımızdan başlamalıdır. Başta STK’lar olmak üzere toplumu oluşturan bütün fraksiyonların bir araya gelip çözüm odaklı bir tutumun gösterilmesini Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği olarak temenni ediyor ve bu zulme karşı devletimizden gelecek her adıma karşı acaba demeden destek vermeyi taahhüt ediyoruz.” şeklinde konuştu.