Gül-Der'den Gül Gibi Konferans

Gül-Der'den Gül Gibi Konferans
Rize Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği GÜL-DER tarafından "Kur'an-ı Kerim'in İlk Mesajları" konulu konferans düzenlendi.

Rize Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) tarafından konuşmacı olarak davet edilen; Yazar ve Düşünür Recep İhsan Eliaçık; İsmail Kahraman Kültür Merkezinde “KUR'AN-I KERİM’İN İLK MESAJLARI” konulu konferans verdi. 

Konferans konuşmacısı yazar-düşünür Recep İhsan Eliaçık, ”Zamanın ruhu değişti. Artık bu asırda dindar burjuvaziler oluştu. Artık Müslüman camia diye bir şey yok. Zenginler ve yoksullar var. Muaviyeler ve ebuzerler var” diye konuştu. 

İlahiyatçı yazar ve düşünür, Eliaçık, ”İnsan topluluklarının siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bir ve bütün olduğuna inanmazsanız tevhidi siyasi, sosyal ve ekonomik tezahürlerinden bihabersiniz demektir. Ne demek tevhidin siyasi, sosyal ve ekonomik tezahürleri? Şu demek; Bir ve bütün olan insanlıkta, toplumlarda, bütünlükten ayrılarak kum teperli oluşturmamak. Mesela ekonomik olarak altından, gümüşten, paradan, servetten, mal mülk teperli oluşturursunuz. Halkla aynı hizada olmayı kabul etmezsiniz. Kat kat binalar, gökdelenler dikersiniz. Keza şehrin bir tarafında gökdelenler dikilmiş, öbür tarafında da insanlar çöplüklerden yemek artığı orada tevhit, samet yok demektir. Yanı toplumun bir ve bütün oluşu bozulmuştur. Allah’ın insanların dünyasında tecelli etmeyen hiçbir ismi ve sıfatı yoktur. Hepsi tarihin, hayatın ve tabiatın içinde zuhur halindedir. Göğü okumak yeri okumakla aynı şeydir. Keza artık isyan, fetih, ele geçirme, devrim yapma dönemi bitti. Artık Türkiye’nin geleceğinde dine karşı din var. Sadece Türkiye’nin değil, İslam dünyasının geleceğinde de dine karşı din var. Mucize anlatılarıyla dolu bir din anlayışı Türkiye’nin geleceğine hükmedecek. Mucize, keramet, uçtu kaçtı anlatılarıyla örülü bir din yayılacak. İslam’ın ilk ve esas masajı mülk üzerindedir. Ey Müslümanlar bu mülk hastalığı ve sevdasından vaz geçin, (Le-hu’l-mülk) mülk Allahın ve halkındır. Her şeyden önce Müslümanlar mülk ile kurdukları ilişki ve sevdayı yeniden düzenlemeli.”diye konuştu.

Konferansta konuşan Gül-Der Rize Şube Başkanı M. Ali Karakoyun ”Derneğimiz toplumu kucaklaştıran her şeyi önemsemiş ve toplumu kuşatan her ayrıntıyı kendi vizyonuna eklemiştir. Bunları yaparken birçok fedakâr inanla işbirliğinde olmuştur. Hiçbir ticari kaygımız olmadan tek derdimiz, tarihini, ahlakı derinliklerini, kültürünü ve hepsinden önemli ve kuşatıcı olan dinini doğru bilme, doğru yaşama imkânına sahip olabilmesidir.”dedi.

Yazar düşünür Recep İhsan Eliaçık; Konferans sonunda dinleyicileri tarafından satın alınan kitaplarını imzalayarak, konferansına katılan dinleyicilerine ve Gül-Der Yönetimine Rize’ye davetleri nedeniyle teşekkürlerini sundu.

recep-ihsan-eliacik-2.jpg