Gül-Der'den Misafir Öğrenciler İçin Ortak Proje Çağrısı

Gül-Der'den Misafir Öğrenciler İçin Ortak Proje Çağrısı
Rize'deki Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) farklı illerden ve ülkelerden Rize'ye okumak için gelen öğrencilerin eğitimi için ortak proje çağrısı yaptı.

GÜL-DER'den yapılan yazılı açıklamada, gerek Türkiye'de gerekse dünyada çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan insanlara el uzatmak, yaralarını sarmak amacıyla yola çıkıldığı belirtildi.

Yardım faaliyetlerinin yanında toplumdaki farklı sorunların da çözümüne yönelik çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sosyal sorumluluk çerçevesinde dernek bünyesinde, öğrencilerin istifade edebilmeleri amacıyla kütüphane ve aile sıcaklığı ortamındaki öğrenci evleri oluşturuldu. Ülkemizde eğitime daha fazla önem verilmesi, yurdun dört bir yanından olduğu gibi farklı ülkelerden de orta ve yüksek öğretimini tamamlamak amacıyla Rize'ye gelen öğrencilere sahip çıkılması gerekmektedir. Uzun yıllardır göç veren iller bazında ilk sıralarda yer alan Rize'nin artık göç alan şehir konumuna gelmesi için kurum ve kuruluşların hep birlikte hareket etmesi ve eğitim alanında ortak çalışmalar yapması kaçınılmazdır.

2012-2013 eğitim öğretim sezonunda öğrenci sayısı 14 bini aşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ilerleyen yıllarda öğrenci sayısını iki katına çıkarabileceği dikkatten kaçmamalıdır. Gençlerin eğitim hayatlarına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan projeler, her kademeden kurum ve kuruluşlardaki öğrencileri içine alıyor. Söz konusu okullarda doğu illerinden yaklaşık bin 300, batı illerinden ise bin 500 öğrenci bulunuyor. Eğitim görmek için özellikle Almanya ve Gürcistan'dan öğrenci geliyor. Gurbetten Rize'ye gelen öğrencilere elimizden gelen katkıyı sağlamalıyız, bu noktada herkese büyük görev düşüyor."

Açıklamada, ortak çalışma gerektiren projede herkesin yer alması gerektiği ifade edildi.