Gümüşhane’nin İlk "Avrupa Yeşil Mutabakatı" Kriterlerini Taşıyan İşletmesi Şiran’da

Gümüşhane’nin İlk "Avrupa Yeşil Mutabakatı" Kriterlerini Taşıyan İşletmesi Şiran’da
Gümüşhane'nin ilk "Avrupa Yeşil Mutabakatı" kriterlerini taşıyan işletmesi Şiran ilçesindeki Fatih Sultan Pestil Köme tesisleri olurken, tesisin bahçesine kurulan elektrikli şarj istasyonu da faaliyete geçerek bölgedeki sürücülerin ihtiyacını...

Gümüşhane'nin ilk "Avrupa Yeşil Mutabakatı" kriterlerini taşıyan işletmesi Şiran ilçesindeki Fatih Sultan Pestil Köme tesisleri olurken, tesisin bahçesine kurulan elektrikli şarj istasyonu da faaliyete geçerek bölgedeki sürücülerin ihtiyacını karşılamaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda tesisin elektrik ihtiyacını karşılamak için çatısına kurulan güneş enerjisi panelleri ve doğalgazla birlikte fosil yakıtlarla ilişkisini tamamen kesilirken, işletme Avrupa ülkelerine yaptığı ihracatlarda Avrupa Yeşil Mutabakatı kriterlerini taşıdığı için vergi indiriminden de faydalanabiliyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde tesisin bahçesine kurulan elektrikli şarj istasyonuyla Sivas- Tersun-Trabzon istikametini kullanacak elektrikli araç sürücülerinin de ihtiyacı hızlı şarj ünitesiyle giderilmiş oldu.

"Fosil yakıt kullanmıyoruz"

İşletme sahibi Abdulbaki Kara, bölge açısından çok önemli bir yatırımı devreye aldıklarını belirterek, "Elektrikli şarj istasyonumuz yaklaşık bir hafta önce devreye girdi. Bizim firma olarak elektrikli şarj istasyonumuzu kurmaktaki birinci ana amacımız şuydu. Firma olarak Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktayız. Avrupa ülkeleri geçtiğimiz senelerde malumunuz yeşil mutabakatı devreye aldı. Hatta 1 Ocak 2024'den itibaren de yürürlüğe girdiğini biliyoruz. Yani ürettiğiniz ürünlerle ilgili Avrupa ülkelerine ürün satıyorsanız yeşil mutabakatın ülkelerine uyum sağlarsanız ek vergiye tabi olmuyorsunuz. Biz de firma olarak elektrikli araç şarj istasyonu, çatımızda bulunan güneş panellerimizle kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Fosil yakıt kullanmıyoruz. Doğal gaz marifetiyle üretim yapıyoruz. Bu ve benzeri sebeplerle Avrupa ülkelerine sattığımız ürünlerde ek vergiye tabi olmamak adına böyle bir hizmeti ilçemize getirmiş bulunuyoruz. Bu hem işletmemiz açısından hem de ilçemiz açısından çok kıymetli bir parametreydi" dedi.

"Hiçbir elektrikli araç Şiran üzerinden Trabzon'a devam etmiyordu"

Tüm bunların yanında Sivas üzerinden Tersun dağını kullanarak Karadeniz sahiline gidecek tüm elektrikli araçların şarj hizmeti alabilecekleri bir destinasyon olmadığını hatırlatan Kara, "Kelkit, Köse ve Şiran hattında tek elektrikli şarj istasyonuyuz. Yani Sivas'tan Trabzon'a gidecekseniz şayet burada elektrikli aracınızı şarj edeceğiniz tek nokta artık Şiran oldu. Biz kurana kadar hiçbir elektrikli araç Şiran üzerinden Trabzon'a devam etmiyordu. Erzincan'ı dolaşarak gidiyordu. İşletme olarak artık elektrikli araç şarj istasyonu haritasına girdik. İlçemiz üzerinden Tersun Dağı yolunu takip edip sahile ulaşacak herkesin artık aracını şarj edeceği bir istasyonu var. Hızlı şarj olduğu için yaklaşık otuz dakikada aracımızı doldurabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane’nin İlk "Avrupa Yeşil Mutabakatı" Kriterlerini Taşıyan İşletmesi Şiran’da

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.