"Gün Doğmadan" Tiyatro Oyunu Rize'de Büyük Beğeni Topladı

"Gün Doğmadan" Tiyatro Oyunu Rize'de Büyük Beğeni Topladı
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bu saldırılar sonucunda yaşanan insanlık dramlarının çarpıcı bir şekilde anlatıldığı Gün Doğmadan" adlı tiyatro oyunu Rize’de ilgiyle izlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Öncü Kuşak Topluluğu ile Beyler Sanat, Medeniyet Tasavvuru Okulu (MTO), Hüdayi Kültür Sanat işbirliğiyle düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği "Gün Doğmadan" başlıklı tiyatro oyunu Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sahnelendi.

İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık suçunun ve bombalar altında yaşanan felaketin anlatıldığı temsilde seyircilere duygu dolu anlar yaşatarak büyük beğeni toplayan "Seni yok sayacaklar. Sen daha çok var olacaksın" sloganıyla tanıtımı yapılan Filistin temalı oyun izleyenlerden tam not aldı.

Oyunun danışmanlığını yapan Gazeteci yazar Yusuf Kaplan, tiyatro oyununun öncesinde yaptığı konuşmada, "Gün Doğmadan" oyununun MTO'nun ilk çalışması olduğunu ve Filistin meselesini eksene aldığını kaydetti. Kaplan, "Filistin'deki katliama, soykırıma karşı insanların farkındalıklarını geliştirmek için hazırladık. Muhteşem bir ilgi var. Bütün Türkiye'yi dolaşacağız. Umarım Filistin meselesinin dünyanın gündemine biraz daha gelmesinde, Filistin'deki zulmün bir şekilde bitmesine buradan çıkacak duaların bir katkısı olur." dedi.

Kaplan, Filistin direnişinin insanlığın haysiyetini koruyan bir direniş olduğunun altını çizerek "Sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil, aynı zamanda insanlığın haysiyetini koruyan bir direniştir. Dolasıyla bu konuda sessiz kalmamız olmaz. Buradan MTO talebelerinin böyle bir şeye öncülük etmeleri bu açıdan çok anlamlı. İlgi gösteren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

filistini-anlatan-gun-dogmadan-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-1.jpg

filistini-anlatan-gun-dogmadan-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-4.jpg

filistini-anlatan-gun-dogmadan-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-5.jpg

filistini-anlatan-gun-dogmadan-tiyatro-oyunu-rizede-sahnelendi-7.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum