Günde 5 Gr.'dan Fazla Kullanmayın

Günde 5 Gr.'dan Fazla Kullanmayın
Rize Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Hocaoğlu, "Günlük tüketilen tuz miktarı 5 gr'dan az olmalıdır." dedi.

Rize Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, "hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gr'dan az olması gerekir. Halk sağlığının korunması, hastalık oluşumunun önlenmesi ile toplumumuzda tuz tüketiminin kademeli olarak önerilen seviyelere düşürülmesi ve daha az tuz tüketilmesi sağlamak amacıyla kurumumuzca çeşitli eğitim faaliyetleri yapılmaktadır." dedi.

mustafa-kemal-hocaoglu-rize-halk-sagligi-mudur-yardimcisi.20130326191612.jpg

Bu eğitimlerde başta hizmet içi olmak üzere çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan personel, öğrenci, öğretmen ve halka yönelik olarak tuz tüketiminin zararları vurgulanarak, vatandaşlarımızın sağlığının korunmasının amaçlandığını kaydeden Hocaoğlu, günlük hayatta kullanılan tuzu azaltmak için tavsiyelerde de bulunarak "Taze ve tuz eklenmemiş besinleri tercih edin. Yemeklerin tadına bakmadan tuz eklemeyin. Tuz içeriği yüksek olan salamura besinleri ve konserve besinleri az tüketin. Daha fazla taze sebze ve meyve tüketin. Satın aldığınız hazır besinlerin etiketlerini mutlaka okuyun ve daha az tuzlu olanları tercih edin. Yemeğinizin lezzetini arttırmak için tuz yerine maydanoz, nane, kekik, dereotu, fesleğen, limon gibi besinler ile baharatları kullanınız. Ev dışında yemek yiyorsanız az tuzlu besinleri tercih edin" diye konuştu.

gunde-5-gr.dan-fazla-kullanmayin-1.jpg

gunde-5-gr.dan-fazla-kullanmayin-2.jpg

gunde-5-gr.dan-fazla-kullanmayin-3.jpg

gunde-5-gr.dan-fazla-kullanmayin-4.jpg