Gündoğdu Belediyesi Aşure Dağıttı

Gündoğdu Belediyesi Aşure Dağıttı
Gündoğdu Belediyesi tarafından Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi. Dağıtılan aşurelerle, vatandaşlar ağızlarını tatlandırdı.

Gündoğdu Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi’nin organize ettiği günde Belediye tarafından yaklaşık 1000 kişiye aşure dağıtıldı ve Gündoğdulu bayanların kendilerinin hazırladığı ve bahçelerinden getirdikleri doğal ürünlerin bulunduğu bir kermes kuruldu.

Gündoğdu Belediyesi Muharrem ayında tutulan matem oruçlarının bitmesinden sonra her yıl düzenlediği aşure etkinliğini bu sene de gerçekleştirdi. Gündoğdu Merkez Veliköy Deresi yanındaki Halk Pazarında gerçekleşen programda Aşure ikramının ardından aynı bölgede yöredeki bayanlar tarafından hazırlanan kermes vatandaşlar tarafından  ziyaret edildi.

Programa Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız ile Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz’un yanı sıra Belediye Meclis Encümen Üyeleri, Gündoğdu Çay Fabrikası Müdürü ve Yardımcıları, Ak Parti Belde Başkanı, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilciler, Çay TV'nin sevilen yüzü Birsen Ertan ve Gündoğdulu vatandaşlar katıldı.

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-3.jpg

"Kültürel ve sosyal etkinliklerin yaşatılması için elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olacağız" açıklamasında bulunan Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, etkinlikte, Muharrem ayının faziletleri ile bu ayda yapılan ibadetlerin, oruçların önemine değinerek, “Bin 300 yıl önce bir trajedi yaşandı. Mazlum, zalime boyun eğmediği zaman bu trajediler yaşanıyor. Biz bu tür olayları tasvip etmiyoruz. Yaptığınız ibadetlerin kabul olması dileğiyle Aşure Günü'nüz hayırlı olsun” dedi.

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-9.20121130211630.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-7.jpg

Amaçlarının sadece halka hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Yıldız açıklamasına şu şekilde devam etti: Muharrem ayının bu millet ve İslam alemi için ne ifade ettiğinin daha net ortaya koyulmasını istiyoruz. Bütün İslam dünyasının Şehitler Serdarı Hz Hüseyin’i anmak ve aynı zamanda bir aşure geleneğini yaşatmak adına buradayız. Bu vesile ile bu geleneği sürdürmek ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz.  Başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve sevgiyle anıyoruz.”

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-6.jpg

Gündoğdu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Gündoğdulu bayanların ev ekonomisine destek sağlamak amacıyla altyapı hizmetleri belediye tarafından ücretsiz sağlanan alanda Aşure günü etkinliğin yanı sıra Gündoğdulu bayanların el emeği göz nuruyla kendilerinin hazırladığı ürünlerle beraber bahçelerinden getirdikleri doğal ürünlerin bulunduğu bir kermes kuruldu. Kermese vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

gundogduda-kermes-1.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-8.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-1.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-4.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-5.jpg

gundogdu-belediyesinden-asure-gunu-programi-2.jpg

gundogduda-kermes-2.jpg

gundogduda-kermes-3.jpg

gundogduda-kermes-4.jpg

gundogduda-kermes-5.jpg

gundogduda-kermes-6.jpg