Güney Acil'e Acil Müdahale İstedi

Güney Acil'e Acil Müdahale İstedi
Rize Vali Yardımcısı ve Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Pazar Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi'ni ziyaretinde acildeki hastaların şikâyetleri üzerine telefona sarıldı.

Bayram ziyaretleri kapsamında Pazar Kaçkar Bölge Hastanesi’ndeki hastaları, Pazar protokolü ile birlikte ziyarete giden ilçe kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, acilde yatan hastaların yoğun şikâyetleri ile karşılaştı.

Acilde yatan hastalar, saatlerdir kendileriyle ilgilenilmediği ve gerekçe olarak da doktor yetersizliğinin öne sürüldüğünü Kaymakam Güney’e ileterek yardım istediler.

12.20120821231147.jpg

Hastane acilinde görüştüğü hemen her hastanın aynı şikâyetleri dile getirmesi üzerine Kaymakam Ümit Hüseyin Güney önce Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, ardından da Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ı telefonla arayarak, hastane aciline acil müdahalede bulunulması gerektiğini söyledi.

sa.20120821231053.jpg

Telefondaki il müdürü ve vekillere, hastanede yaşadıklarını anlatan Kaymakam Güney, “Hastalar doktor yetersizliği nedeniyle büyük bir sıkıntı içerisindeler. Mutlaka acile acil müdahale gerekiyor. Doktor yetersizliği nedeniyle hastane başhekimimiz arife gecesini hastanede geçirdi. Mevcut kadro fedakarca görevini yapıyor. Ancak bölgeye hitap eden bu hastanede kadronun yetersiz olması görev başındaki fedakârlık yapan doktorlarımızın da yıpranmasına neden olmaktadır. Bir an önce hastanemize doktor takviyesi gerekmektedir.” dedi.

Telefon trafiğinin ardından hastane personeli ve idarecilerine de bilgi veren Kaymakam Güney, “Sayın il müdürümüz ve değerli milletvekillerimize konunun hassasiyetini ilettim. İvedilikle çözüm arayışına girmiş bulunuyoruz. Sayın valimize de konuyu aktaracağım ve bölge hastanemizin eksik doktor ihtiyacı kısa vadede geçici, ileriki aşamada ise kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.