Güney Çevre Yolu Ne Zaman Açılacak?

Güney Çevre Yolu Ne Zaman Açılacak?
Rize'nin devasa projelerinden olan Güney Çevre Yolu ne zaman açılacak ve toplam maliyeti ile bugüne kadar ödenen istimlak bedeli ne kadar? Tüm bu soruların cevabını Rize Milletvekili Hasan Karal açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güney Çevre Yolu çalışmalarını bir kez daha inceledi. Karayolları 10. Bölge müdürü vekili ve proje kontrol mühendisleri ile bir araya gelen Karal, yaklaşık iki saat boyunca devam eden çalışmalar ve gelinen noktayı değerlendirdi. İki etap halinde oluşacak olan yolun birinci etabının 8.5 km olan bölüm çalışmasının Haziran 2012'de başladığını ve halen devam ettiğini ifade eden Karal, güzergah üzerinde bulunan 257 daire ve 66 bina yıkılacağını ve bu zamana kadar ödenen toplam istimlak bedelinin 133 Milyon Lira olduğunu kaydetti. Yolun birinci etabının muhtemelen 2015 yılında hizmete açılacağını belirten Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, yolun ilave yatırım ve projelerle beraber toplam maliyetinin yaklaşık 300 Milyon Lirayı bulacağını ifade etti.

Yapımına devam edilen Rize Güney Çevre Yolunun Güneysu yolu üzerinde bulunan şantiye alanına giden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

hasan-karal-guney-cevre-yolu-icin-rapor-aldi.jpg

Toplantı sonrası bilgiler veren Karal, güney çevre yolunun iki etap halinde olduğunu, birinci etabın Rize Tıp Fakültesi ile Pehlivantaşı arası, ikinci etabın ise Pehlivantaşı ve Çiftekavak arası olduğunu belirtti.

Güney çevre yolunun konuşulmaya başlanmasından hemen sonra çalışmalara başlanıldığını hatırlatan Karal, "Hatırlarsanız Trabzon'da yapımına başlanan tanjant yolu uzun yıllar sonunda bitmişti. Rize'de böylesine devasa bir yapıya sahip olan Güney Çevre yolu ise, konuşulmaya başlanılmasından hemen sonra start aldı ve Allah'ın izniyle 3 yıla kadar bitmesi planlanıyor" dedi.

'Güney Çevre Yolu, Rize'nin modern bir kent olmasıyla beraber şehrin güneye doğru açılmasına ve Rize trafiğinin ciddi derecede rahatlamasını sağlayacaktır' diyen ve proje hakkında teknik bilgiler veren Karal, "Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki etap halinde oluşacak olan yolun birinci etabının 8.5 km olan bölüm çalışması Haziran 2012'de zaten başlamıştı ve halen devam ediyor. Güzergah üzerinde bulunan 257 daire ve 66 bina yıkılacak ve  bu zamana kadar ödenen toplam istimlak bedeli 133 Milyon Lira" şeklinde konuştu.

hasan-karal-rizede.20130726225609.jpg

'Sayın Başbakanımız Rize'de her projede olduğu gibi bu projede de ödenek sıkıntısı çektirtmedi. Ödenekler zamanında geldi ve gelmeye devam ediyor' diyen Karal, "Sayın Başbakanımız Rize'de yapılması muhtemel ve yapımına devam edilen projeler konusunda çok hassas. Şimdiye kadar ödenek konusunda en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Rizeliler adına sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yolun ilave yatırım ve projelerle beraber toplam maliyetinin yaklaşık 300 Milyon Lirayı bulacağını belirten Karal, "İstimlaklar ile alakalı ciddi sıkıntılar çekildi. Vatandaşlar konuyu yargıya taşıdı ve süreç gecikti. Bu yüzden bazı problemler yaşandı ancak şuan itibarıyla bu problemler aşıldı ve süreç artık hızlanmıştır. Yolun birinci etabı muhtemelen 2015 yılında hizmete açılacaktır" ifadelerini kullandı.

Salarha tüneline de değinen Karal, "Proje aşamasında olan ve Güney Çevre yolu ile bağlantılı olarak düşünülen Salarha tünelinin de uzunluğu 2700 metre olacak. Rize'mize kazandıracağımız bu projeler tamamlandığında, refah seviyesi yükselmiş, modern ve problemleri minimize haline gelmiş bir Rize'yi seyredeceğiz" şeklinde konuştu.