Güneysu İlçe Müftüsü Çelik, 23 Yıl Sonra Dünya 1.'liği Sertifikasını Aldı

Güneysu İlçe Müftüsü Çelik, 23 Yıl Sonra Dünya 1.'liği Sertifikasını Aldı
1996 yılında İran’da yapılan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında 1. olan Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, 23 yıl sonra sertifikasını aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Türkiye 7. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Diyanet TV tarafından düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışması ile TRT tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Dereceye giren hafız ve okuyucular ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. Ardından 1996 yılında İran’da yapılan Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında 1. olan Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik ve 1980 yılından buyana Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında dereceye giren 40 hafıza 40 yılın ardından sertifikaları verildi.

Güneysu İlçe Müftüsü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emeği geçenlere teşekkür etti ve şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’yi 1980 yılından beri Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarında temsil ederek derece yapan 40 hafızamıza Istanbul Çamlıca Camii Konferans salonunda Cumhurbaşkanımız Sn.RecepTayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanımız Prof Dr Ali Erbaş hocamız tarafından ödüller verildi.

Bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için gecesini gündüzüne katarak var gücüyle çalışan Ümmetin Lideri aynı zamanda da; geçmişe dönük itilmiş, kırılmış, yıkılmış yürekleri de unutmuyor. Onları hatırlayıp taltif ederek geçd e olsa haklı gururu yaşamalarına vesile oluyor.

Rabbim kendilerinden razı olsun.

Bu vesileyle beni yetiştiren üzerimizde emeği çok olan başta Babam ve aynı zamanda Hocam İsrafil Çelik'ten ve bütün hocalarımdan Rabbim razı olsun. Kuran-ı hayatla bir ömür gecirebilmeyi Rabbim nasip eylesin.”

aralarinda-guneysu-ilce-muftusu-abdulkerim-celikin-de-bulundugu-dunya-birincilerine-40-yilin-ardindan-sertifikalari-verildi-(2).jpgaralarinda-guneysu-ilce-muftusu-abdulkerim-celikin-de-bulundugu-dunya-birincilerine-40-yilin-ardindan-sertifikalari-verildi-(4).jpgaralarinda-guneysu-ilce-muftusu-abdulkerim-celikin-de-bulundugu-dunya-birincilerine-40-yilin-ardindan-sertifikalari-verildi-(5).jpgaralarinda-guneysu-ilce-muftusu-abdulkerim-celikin-de-bulundugu-dunya-birincilerine-40-yilin-ardindan-sertifikalari-verildi-(3).jpgaralarinda-guneysu-ilce-muftusu-abdulkerim-celikin-de-bulundugu-dunya-birincilerine-40-yilin-ardindan-sertifikalari-verildi-(1).jpgguneysu-ilce-muftusu-celik,-23-yil-sonra-dunya-1.ligi-sertifikasini-aldi.jpg