Güneysu İmam Hatipliler Derneği'nden 10. Buluşma Etkinliği

Güneysu İmam Hatipliler Derneği'nden 10. Buluşma Etkinliği
Güneysu İmam Hatipliler Derneği olarak her yıl düzenlenen Geleneksel Buluşma Gününün bu yıl 10.’su düzenlendi.

Güneysu Osman Erkan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen programa AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder, Danıştay Üyesi İbrahim Er, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Adem Külünk, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan, AK Parti İlçe Başkanı M. Akif Karslı, daire amirleri, öğretmenler, mezunlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

hasan-karal-rizede-10-001.jpg

Güneysu İmam Hatip Liselerinden mezun olanlar, kendisini İmam Hatip Lisesi Mensubu gören herkesin katıldığı bu buluşma gününde hem buluşma, hasret giderme hem de bayramlaşma sevinci bir arada yaşandı.

Program Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Güneysu İmam Hatipliler Derneği Başkanı Adnan Yığcı’nın hoş geldin konuşması ile başlayan programda daha sonra Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder ve AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal birer konuşma yaptı.

hasan-karal-rizede-6-002.jpg

Milletvekili Hasan Karal, etkinlikte yaptığı konuşmada, yılda en az bir kere dahi olsa İmam Hatip mezunlarının hasret gidermeleri ve kucaklaşmalarının anlamlı olduğunu vurgulayarak, “Bu ülkede İmam Hatiplilerin geçmişte ne zorluklarla ne sıkıntılarla yaşadığını biliyoruz. Hor görüldüler, ikinci sınıf insan muamelesi gördüler. Ama şimdi geldiğimiz noktada İmam Hatiplilerin önündeki tüm engeller kaldırıldı ve İmam Hatipli olmak artık ayrıcalıklı oldu. Bölünmüş ve ümmet olma yolundan uzaklaşmış olan İslam ümmeti mensupları olarak memnun değiliz. İnşallah bu tür etkinliklerin artarak ve büyüyerek yapılması birlikteliğimizi daim kılacaktır.” dedi.

hasan-karal-rizede-001.jpg

Programda daha sonra Güneysu Osman Erkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tanıtım filmleri yer aldı.

Programda günün anlam önemine ilişkin slayt gösterileri ve tanıtımlar da yapıldı. Program verilen ikramın ardından çekilen toplu fotoğrafla sona erdi. Ayrıca gelecek yıldan itibaren bu buluşma günlerinin her yılın Temmuz Ayının İlk Pazar gününde yapılması kararlaştırıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal buradaki programın ardından Rize Merkezde esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı. Karal, bayramlaşma ziyaretlerinde hemşerileriyle hasret giderdi. 

hasan-karal-rizede-1-001.jpghasan-karal-rizede-7-001.jpghasan-karal-rizede-5-001.jpghasan-karal-rizede-3-001.jpg

hasan-karal-rizede-10-002.jpghasan-karal-rizede-8-001.jpgguneysu-imam-hatipliler-dernegi-olarak-her-yil-duzenlenen-geleneksel-bulusma-gununun-bu-yil-10.’su-duzenlendi.jpgguneysu-imam-hatipliler-dernegi-olarak-her-yil-duzenlenen-geleneksel-bulusma-gununun-bu-yil-10.’su-duzenlendi-1.jpg

hasan-karal-rizede-9-001.jpghasan-karal-rizede-11-001.jpghasan-karal-rizede-14.jpghasan-karal-rizede-12-001.jpg

hasan-karal-rizede-13.jpg