Güneysu Spor Kulubü Sporcusu Dilara Narin, Dünya Rekoruyla Avrupa Şampiyonu Oldu

Güneysu Spor Kulubü Sporcusu Dilara Narin, Dünya Rekoruyla Avrupa Şampiyonu Oldu
Güneysu Spor Kulubü Sporcusu Dilara Narin, Romanya'da düzenlenen Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasında Yıldızlar Dünya Rekorunu kırarak, yeni bir rekorla Avrupa Şampiyonu oldu.

18-27 Ekim 2019 tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş şehrinde başlayan Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasının altıncı gününde Kadınlar Gençler kategorisi 76 kiloda ülkemizi temsil eden Güneysu Spor Kulubü Sporcusu Dilara Narin koparmada 94 kilo ile altın, silkmede 130 kilo ile altın, toplamda ise 224 kiloluk derecesiyle altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Dilara ayrıca Silkmede kendisine ait olan Yıldızlar Dünya Rekorunu kırarak, yeni bir rekora imza attı.

Müsabakanın ardından İstiklal Marşı’nı okutmanın büyük onurunu yaşayan Dilara Narin, müsabakalara çok yoğun bir programla hazırlandığını, Türk bayrağını Romanya’da dalgalandırmanın ve İstiklal Marşı’nı okutmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Antrenörlerin ve federasyon başkanı Tamer Taşpınar’ın kendisine büyük destek verdiğini belirten milli sporcu "Madalyamı Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe armağan ediyorum" dedi.

Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonası’nın altıncı günün sonunda Millilerimizin toplam madalya sayısı 14 altın,8 gümüş,12 bronz olmak üzere toplam 34 madalyaya ulaştı.

dilara-narin-altin-madalya-kazanarak-avrupa-sampiyonu-oldu.jpgdilara-narin-(5).jpgdilara-narin-(4).jpgdilara-narin-(3).jpgdilara-narin-(1).jpg