Güneysu'yu Kasaba Olarak Aldık Modern İlçe Yaptık

Güneysu'yu Kasaba Olarak Aldık Modern İlçe Yaptık
Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, 15 yıldır Başbakan Erdoğan'ın verdiği görevi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

1998 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine tebliğ ettiği görevi şimdiye kadar sürdürdüğünü belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, bu görevi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Güneysu’yu küçük bir kasaba olarak aldık ilçemizi modern bir ilçe olarak yeniden inşa ettik” dedi. Güneysu’nun Başbakan’a yakışır şekilde bir seçim geçirmesi gerektiğini kaydeden Minder, "Hep beraber adayımız Halil Turan’a destek olmalıyız.” diye konuştu.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Güneysu Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmayan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder görevi teslim etmeye hazırlanıyor. Güneysu ilçesi halkı ile omuz omuza Güneysu’yu kalkındırmak daha ileri götürmek için mücadele ettiklerini belirten Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın ilçesinde görev ve sorumluluğunu taşımak gerçekten zordur. Bu bilinçle çalıştık didindik, gayret gösterdik. Çalışmalarımız sonucunda ilçemiz bir değişime tanık oldu. Sayın başbakanımız İstanbul’da bize bu görevi verdiği zaman bazı kesimler onu muhtar bile olamaz diye medyada tanıtıyorlardı. 1998 senesinin sonunda sayın Başbakanımız mahkeme kararıyla belediye başkanlığından düşürülmüştü. O dönem beni arayıp bana aynen şu sözleri söyledi. ‘Güneysu teşkilatı yanımdadır, seni belediye başkanı olarak görmek istiyorlar. Yarından itibaren çalışmaya başla Allah hayırlı etsin’ Ben de bana verilen bu görevden dolayı İstanbul’dan ayrılıp buraya gelip göreve başladım. Göreve başladığım zaman çok ciddi bir çalışmaya girdik. Seçmenlerimizin tek tek evlerine gittik." 18 Nisan 1999 seçimlerinde 96 oyla çok az bir farkla belediye başkanı seçildiğini anlatan Minder, sözlerine şöyle devam etti: "Ben belediyeyi devir aldığım zaman belediyenizde çok eksik vardı. Araç parkı yoktu, makinesi yoktu. Kasasında parası bile olmayan bir belediyeyi devraldım. 2002’de çok büyük iki afet yaşadık. Muhalefet bütün belediyelere Rize Belediyesi’ne bile para gönderdi, bize para göndermedi. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdik.”

Ezile ezile, çiğnene çiğnene bugünlere geldiklerini belirten Başkan Minder, şunları söyledi: “O günleri geride bıraktık. Hedeflediğimiz gibi Recep Tayip Erdoğan Başbakan oldu ve Türkiye’nin kaderi değişti. Türkiye artık yaşamış olduğu haksızlıkları bir tarafa bıraktı. Partimiz Adalet ve Kalkınma adı altında müsemma bir parti oldu. İnsanları nasıl yönetmek gerektiğini, yönetimin ne olduğunu, Başbakan’ın nasıl bir Başbakan olması gerektiğini öğretti. Biz çalışarak vatandaşlarımıza hizmet ederek çıtamızı çok yükseklere çıkardık. Güneysu ilçemizde sadece küçük bir sağlık ocağı vardı, bir doktor iki hemşehrimiz vardı. Toplanacak yemek verecek bir yerimiz dahi yoktu. Biz burada öğretmenler evi yaptık, burada toplantılarımızı yapıp misafirlerimizi burada ağırlıyoruz. Spor salonumuz ve futbol sahamız yoktu. Bir tane yer bulduk kamulaştırdık ve spor sahamızı yaptık. Hamdolsun şimdi spor sahamız, kapalı spor tesislerimiz, rehabilitasyonumuz ve eğitim merkezlerimiz var. Güneysu ilçemiz artık çok modern alt yapısıyla birlikte çağdaş bir konum haline geldi"

İlçede su sıkıntılarının olduğuna değinen Minder, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suyumuz yoktu. Andon suyu az geliyordu, biz gürgenden başka bir su getirdik. Şimdi ilçeye ve mahallelere su veriyoruz, daha birçok yere su veriyoruz. Örneğin Akarsu köyüne, Pekmezli’ye, Pazarköy’e de su veriyoruz. İnsanlar bana gelip teşekkür ediyor, sen bize su vermeseydin biz birbirimizi vuracaktık. Cenab-ı Allaha şükürler olsun bu gürgen suyunu bütün mahallelerimize ve köylerimize verdik. Allah Başbakanımızdan razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin. 17 Aralık operasyonunun inşallah belini kırmıştır. Uzantıları vardır bu uzantıları Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar boş durmayacaktır. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğu zaman bu sorunlar bıçak gibi kesilecektir. Biz de Güneysu’muzdan sayın Başbakan’a yakışır şekilde bir seçim geçirmemiz gerekiyor. Hep beraber adayımız Halil Turan’a destek olmalıyız.”