Güneysu’yu Yağmur Vurdu, Kaymakam Baydaş Uyarıda Bulundu

Güneysu’yu Yağmur Vurdu, Kaymakam Baydaş Uyarıda Bulundu
Rize’nin Güneysu ilçesinde gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağmur, ilçede büyük hasara yol açtı. Çok sayıda mahalle ve köy yolu, toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı.

Güneysu ilçesinde debisi yükselen Salarha Deresi'nin taşması sonucu iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Halil Turan, sel ve heyelanın zarar verdiği bölgelerde inceleme yaptı. Kaymakam Baydaş, Güneysu’da gece boyu  yağan ve sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli yağış neticesinde ilçede meydana gelen heyelan ve taşkınlarda can kaybı yaşanmadığını, maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

sel-heyelan-rize-guneysu-(19).jpg

Kaymakam Baydaş, yaptığı açıklamada, heyelan ve selin neden olduğu ulaşım sıkıntısında yaşanan mağduriyetlerin en kısa zamanda giderileceğini ifade ederek, ilçe halkına da yağışların devam etmesi halinde dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunarak, “Gece boyu  yağan ve sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli yağış neticesinde ilçemizde heyelanlar ve taşkınlar meydana gelmiştir. Bu taşkınlar sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış fakat çok ciddi boyutta maddi hasar meydana gelmiştir. Belediye, İl Özel İdaresi, DSİ ve Kaymakamlık ekipleri çalışmalarını sürdürmekte olup ulaşım konusunda yaşanan mağduriyetler en kısa zamanda giderilmeye çalışılmaktadır.  Yağışın devam etmesi ihtimaline binaen vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” dedi.

sel-rize-foto-galeri.jpg