''Gürcistan Hayali'' ile ilişkiler devam edecek

''Gürcistan Hayali'' ile ilişkiler devam edecek
Gürcü uzmanlar, ''Gürcistan Hayali'' koalisyonunun iktidara gelmesiyle Gürcistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin değişmeyeceğini ve aynı şekilde devam edeceğini söylüyor.

Gürcistan'daki seçim sürecini iç ve dış siyasetteki öncelikleri ve Gürcistan ile komşu ülkeler arasındaki ilişkilerde bundan sonra ne gibi değişikliklerin olacağı konusunda AA muhabirine demeç veren Gürcü siyaset uzmanları, ''iç ve dış siyasette önemli değişikliklerin beklenmediğini, bunun tek istisnasının ise Rusya ile soğuk olan ilişkilerde yavaş da olsa bir ısınma dönemi yaşanması olabileceğini'' dile getiriyor.

Gürcistan Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Vakfı Başkanı Aleksandr Rondeli, açıklamasında, ''Dış siyasette önemli değişikliklerin yapılacağını sanmıyorum. Komşu ülkeler Azerbaycan, Türkiye, Ermenistan ile olan ilişkilerimiz çok iyi. Bizler Azerbaycan ve Türkiye ile stratejik ortağız. Hatta Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerimiz en üst düzeyde. Bu ilişkilerin bundan sonra da devam edeceği kanaatindeyim. Ermenistan ile de ilişkilerimiz iyi, bu ilişkiler dostluk niteliği taşıyor. Genellikle Gürcistan'ın siyaseti iyi komşuluk siyaseti üzerine kuruludur. Biz küçük ve güçsüz bir devletiz dolayısıyla komşularla iyi geçinmeliyiz. İyi geçinmenin dışında faydalı bir komşu olmalıyız'' dedi.