Gürcistan Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü RTEÜ'yü Ziyaret Etti

Gürcistan Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü RTEÜ'yü Ziyaret Etti
Gürcistan Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jaba Samuşı̇a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini ziyaret etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Dış̧ İlişkiler Erasmus Kurum Koordinatörlüğü Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında Gürcistan Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jaba Samuşı̇a ve Dış̧ İlişkiler Koordinatörü Tea Gergedava RTEÜ'yü ziyaret etti.

Erasmus+ KA171 personel hareketlilikleri kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Jaba Samuşı̇a ve beraberindekiler ilk olarak Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından heyet, Üniversitenin Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı ve çay ihtisas ekibi ile üniversitenin çay araştırmaları hakkında toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra, Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü gezdi.

Ziyaret sonrası Rektör Prof. Dr. Jaba Samuşı̇a, Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Konferans Salonu’nda “20. Yüzyılın Sonu ve 21. Yüzyılın Başlarında Gürcistan Türkiye İlişkileri” konulu bir seminer verdi.

Ardından, Rektör Samuşı̇a ve beraberindeki heyet, Şota Rustaveli Gürcü Dili Kitaplığı’nı gezerek, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Heyet daha sonra, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ortak master ve doktora programı geliştirme ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Erasmus Koordinatörleri ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda, hazırlanan taslak üzerinde program ve müfredat geliştirme ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.

Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Necmiye Tutar tarafından hazırlanan program kapsamında, Üniversitenin Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi (RSİM) de ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

gurcistan-tiflis-ivane-cavakhisvili-devlet-universitesi-rektoru-prof-dr-jaba-samusia-recep-tayyip-erdogan-universitesini-ziyaret-etti.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.