Haber Oldu Saksı Kaldırıldı

Haber Oldu Saksı Kaldırıldı
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun son icraatı hiç şaşırtmadı!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun Çaykur’da özel yaptırdığı şifreli özel asansörün bina içi girişleri saksı ve masalarla kapatıldığına dair olay53’te yer alan haberin ardından bina içindeki asansör önünde bulunan saksı ve masalar kaldırıldı.

Çaykur Genel Müdürlüğünün hizmet ihtiyacını karşılamak için bina içerisinde 3 adet asansör yer almasına rağmen, kısa bir süre Abdullah Gül'ün kabinesinde bakanlık görevinde bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun eski bir bakan olması dolayısıyla kendisini hala bakan olarak görmesi nedeniyle Çaykur Genel Müdürlüğüne gelen vatandaşlar ile Genel Müdürlük personeliyle karşılaşmamak için bina dışından binaya ek olarak yaklaşık 300 Bin TL. harcayarak yaptırdığı şifreli özel asansör haberlerinin olay53’te yer almasının ardından, İmdat Sütlüoğlu bazı basın yayın organlarına asansörün 40 yıllık Çaykur Genel Müdürlüğü binası için yapıldığını ifade eden açıklamalar gönderdi (memurlar.net). Ancak bunun gerçeği yansıtmadığını ve asansörün 2 ayrı firmaya yaptırıldığına dair haberlerin yeniden olay53’te yayınlanmasının ardından Sütlüoğlu bu kez farklı bir açıklamada bulunarak asansörün kanunlar ve mevzuat gereği sakat ve özürlüler için yapıldığını ifade etti. Bu açıklamaların da gerçekle alakası olmadığını ve şifreli özel asansörün engelli vatandaşlara hitap etmediğini ve bina içinden asansörün giriş bölümlerinin saksı ve masalarla kapatıldığını fotoğraflarla belgeleyen olay53’ün o haberinin ardından Çaykur Genel Müdürlüğü, 3. kattaki asansör girişindeki masa ve içerisinde çiçeklerin olduğu saksıları kaldırdı.

sifreli-asansor-caykur.jpg

sifreli-asansor-caykur-3.jpg

Ancak bu asansörün henüz şifresi iptal edilmediği gibi, asansör içerisindeki sayı düğmeleri de engelli vatandaşların erişebileceği seviyeye indirilmedi ve asansörün önündeki yüksek tretuarlar da kırılmadı. Yani kısaca, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, özel olarak yaptırdığı şifreli asansörünü kendisi ve Genel Müdür Yardımcılarıyla birlikte bazı daire başkanlarıyla beraber kullanmaya devam ediyor. Ayrıca Genel Müdür Sütlüoğlu, kanun ve mevzuat gereği sakat ve özürlüler için yapıldı dediği bu asansörü engelli vatandaşların kullanımına açmayarak kanunları çiğnemeye devam ettiği gibi suç işlemeye de devam ediyor.

sifreli-asansor-caykur-1.20141201191043.jpg

sifreli-asansor-caykur-4.20141201191057.jpg

Dileriz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun açıklamalarında bahsettiği şifreli asansörü engelli vatandaşların kullanabileceği şekle dönüştürmesidir ve engelli vatandaşların hizmetine sunmasıdır. Böylece o asansör gerçekten engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı için kullanılacağından önceki haberdeki fotoğraflar ile bugünkü fotoğraflarda gözüktüğü gibi şifreli özel asansör sürekli makam odasının bulunduğu 2. katta durmak zorunda kalmaz.

sifreli-asansor-61.jpg

sifreli-asansor-caykur-53.jpg

İŞTE ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ İMDAT SÜTLÜOĞLU’NUN ASANSÖR İLE İLGİLİ ÖNCEKİ AÇIKLAMALARININ YER ALDIĞI KONUŞMASININ VİDEOSU

İLGİLİ HABERİMİZ

Genel Müdür Neden Geri Adım Attı? VİDEO İZLE