Hafızlık Türkiye Finali yapıldı

Hafızlık Türkiye Finali yapıldı
Türkiye Hafızlık Final Yarışmasının Rize Sahil Camisinde yapıldı.

Programa 5.Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi Pekmezli Köyü Camii İmam Hatibi Naci Demirci'nin Okumuş olduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.

7945

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Bekaroğlu, Sahil Camisi'nde yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada, Kuran'ın insanların hayatına değer katan ve derinlik kazandıran, gayri ahlaki yoldan kurtaran ve hak yoluna ulaştıran bir kitap olduğunu söyledi

Hafızın Hz. Muhammed olduğunu, her konuda olduğu gibi hafızlık konusunda da önderlerinin Hz. Muhammed olduğunu ifade eden Bekaroğlu, şöyle dedi:

''Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 6 yıldan bu yana erkek Kur'an kursu öğreticileri, imam hatipler ve müezzin kayyımlar arasında hafızlık, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve ezanı güzel okuma yarışmaları düzenliyoruz. Bunda amaç, görevlilerin yetişmesine katkıda bulunma, teşvik etme ve eksikliklerin giderilmesini sağlamaktır.''

Bekaroğlu, gelen istek üzerine kadın din görevlileri arasında da bu yıl ilk kez bu yarışmaları düzenlediklerini kaydetti.

7947

Rize İl Müftüsü İlyas Serenli ise yarışmanın hafızlığın en iyi örneklerinin sergilenmesi için yapıldığını belirterek, geçmişteki tecrübe ve yarışmalardaki heyecanın, bu yolda önemli mesafe alındığını gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından bölge yarışmalarında birinci olarak yarışmaya katılmaya hak kazanan Diyarbakır, Rize, Hatay, Bayburt, Konya, Sakarya, Muğla, Bartın, Siirt ve İstanbul illerinin temsilcilerine 3'er soru soruldu.

Yarışmacı sırası ve sorularının kurayla belirlendiği yarışmada, 5 kişilik jüri değerlendirme yaptı. Yarışmacılardan, Kur'an-ı Kerim'in değişik surelerini ezbere okumaları istendi

Yarışma sonunda, Sakarya Hendek'teki Orta Cami imam hatibi ve Kocaeli bölge finalisti Muharrem Dağ birinci, Diyarbakır Dağlar'daki Kaynartepe Camisi müezzini ve Diyarbakır bölge finalisti Süleyman Recep Mergen ikinci, Konya Meram'daki Aydoğdu Büyük Camisi müezzini ve Konya bölge finalisti Mahmut Tahir Koçak üçüncü seçildi.

7946

Yarışmada birinci olan Hafıza 30 Altın,İkinci olana 20 Altın ,üçüncü olanada 15 Altın ,dereceye giremeyen yarışmacıların hepsine 3 er Altın ve Çeşitli hediyeler takdim edildi.