Halil Bakırcı'ya sitem

Halil Bakırcı'ya sitem
Gaziler Günü töreninde Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi üyesi Selahattin Yanık'ın ilgisizliğe tepkisinin haricinde şehit babasından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya sitem geldi...

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen programa halkın ilgisizliğiyle şehit babasının Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya sitem etmesi damga vurdu.

Programda Şehit Aileleri Derneği Rize Şubesi üyesi Selahattin Yanık, Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene gösterilen ilginin oldukça az olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, ''Burada bir Tarkan konseri olsaydı salon dolardı. Ama ne yazık ki bu törende salonun büyük bölümü boş kaldı. Bu da bizleri üzdü'' diye konuştu.

Salonun arka sıralarında bulunan şehit babası Niyazi Kabil, ayağa kalkarak söz istedi. Oğlunun 1994 yılında Iğdır'da şehit olduğunu belirten Kabil, ''Biz çocuklarımızı hiçbir olumsuzluk düşünmeden askere gönderiyoruz. Çocuğumuza bu ülke uğruna ölmesini söylüyoruz. Ama buradaki törene gösterilen ilgisizlik, bizleri son derece üzüyor. Valimiz ve alay komutanımız görevlerine yeni başladılar. Ama belediye başkanımızın bugüne kadar şehit ve gazilerimiz için bir şey yaptığını duymadık'' dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu Kabil'in duygularını paylaştığını, bundan sonra bu törenlerin daha güzel kutlanması için çalışacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Bakırcı ise şehit babasına verdiği cevapta "Rize'de Doğu Karadeniz'in en büyük şehitlik anıtını yapmayı planladıklarını ancak maddi kaynak bulamadıkları için bunu gerçekleştiremediklerini" dile getirdi.