Halter Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Halter Türkiye Şampiyonası Sona Erdi
Rize’de düzenlenen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası sona erdi. Şampiyona sonunda bayan ve erkek kategorilerinde madalya ve kupa töreni yapıldı.

04-07 Haziran 2014 tarihleri arasında Rize Güneysu İlçesi Spor Salonunda 52 kulüpten 340 sporcunun katılımı ile başlayan Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası sona erdi.  Şampiyona sonunda ise dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.

Bayanlar kategorisinde 179 puanla Ankara Tuzgölü Spor Şampiyon olurken, ikinciliği 141 puanla Ankara Gonca spor, üçüncülüğü de 137 puanla Konya Kuyulusebil spor elde etti. Şampiyonada dördüncülüğü 133 puanla Ankara Şimşekler Spor, beşinciliği 122 puanla İstanbul Pendik Fevzi Çakmak Spor, altıncılığı ise 120 puanla Düzce Yetiştirme Yurdu kazandı.

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(6).jpg

Erkekler kategorisinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Spor 184 puanla şampiyon oldu. Şampiyonada 2.’liği 166 puanla Ankara ASKİ spor elde ederken, 3.’lüğü 145 puanla Tokat Gençlik Spor elde etti. Hatay Payas Belediye Spor 136 puanla 4., Ankara Gonca Spor 134 puanla 5., 117 puanla Antalya Mareşal Fevzi Çakmak ise şampiyonada 6.sırada yer aldılar.

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(1).jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümü Mustafa Çelik, şampiyona sonunda yaptığı konuşmada, Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonasının Rize’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ‘’Şampiyonanın Rize ilinde yapılmasını sağlayan Halter Federasyon başkanımız ve Spor Genel Müdür Yardımcımız Sayın Tamer Taşpınar ile yönetimine teşekkür ederim.’’ dedi.

Halter Federasyonu, Spor Genel Müdür Yardımcısı Başkanı Tamer Taşpınar ise yaptığı konuşmada, Rize ilinin spor ve sporcu açısından önemli illerden bir tanesi olduğunu belirterek, ‘’Rize yıllar boyunca başarılı sporcular yetiştirmiş bir ilimizdir. Halter sporunda da bundan böyle oluşturacağımız alt yapıyla Rize Başarılı halterciler yetiştirecektir.’’ dedi. 

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(7).jpg

Konuşmaların ardından Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, günün anısına Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar’a bir hediye takdim ederken, Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar da şampiyonaya katkılarından dolayı Çelik’e bir plaket takdim etti.

Halter Federasyon Başkan vekili Mevlüt Ataseven ise seremoniye katılan Rize Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’e bir plaket verdi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi Rize yöresine yönelik oyunları ile seremoniye katılanlara bir gösteri sundu. Gösteri beğeniyle izlendi.

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(2).jpg

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(3).jpg

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(4).jpg

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(5).jpg

halter-turkiye-sampiyonasi-rizede-sona-erdi-(8).jpg