Hangi Hedeften Bahsetti?

Hangi Hedeften Bahsetti?
Bank Asya 1. Lig'de pazartesi günü sahasında Giresunspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da sportif asbaşkan Bekir Mete, hedeflerinin dışına çıkmamak için kazanmak zorunda olduklarını belirtti.

Hangi Hedef? Şampiyonluk parolasıyla başladığımız ligde hedef kümede kalmak mı? 

Çaykur Rizespor'un sportif Asbaşkanı Bekir Mete hedeften sapmamak için kazanmalıyız derken hangi hedefi kastetti? AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mete hedeften şaşmamak için Giresunspor maçını kazanmalıyız derken hedef olarak kümede kalmayı mı gösterdi?

Bank Asya 1. Ligde oynadığı her karşılaşmadan sonra öncelikle şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Çaykur Rizespor daha sonraki haftalarda aldığı başarısız sonuçlardan sonra ilk 6 şansını da tehlikeye sokmuş hatta tamamen ümitlerini gelecek seneye bırakmıştı. Zira Bank Asya 1. Lig'den playoff'a katılacak son takım olacak şu andaki lig 6.'sı Altay ile Yeşil Mavili ekibimizin arasında 7 puan fark varken küme düşecek 3. takım konumundaki Hacettepespor ile Çaykur Rizespor'un arasındaki puan farkı ise sadece 5.

İşte Mete'nin o açıklaması...

Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22. haftanın son maçında sahalarında Giresunspor ile karşılaşacaklarını ifade ederek, ''Karadeniz'in iki güzide kulübünün zor bir mücadelesi olacak. Her iki ekibin de kazanmak zorunda olduğu bir maç. Ancak bizim için daha zor olacak. Hedeflerimizin dışına çıkmamak için kazanmak zorundayız'' dedi.

Her iki takım taraftarının sahadaki sonuca bakmadan birlik ve beraberlik içerisinde takımlarını desteklemeleri gerektiğini ifade eden Mete, ''Bank Asya 1. Ligi'nin ilk yarısındaki mücadelede ve geçen yıl deplasmanda oynadığımız maçta istenmeyen bazı ufak tefek olaylar yaşanmıştı. Bu olayların tamamını camialara mal etmek doğru olmaz. Dayanışma içerisinde birlikte mücadelemizi sergilemeliyiz. Bizim için en önemli şey dostluk ve kardeşlik bağlarıdır. Mücadele sahada verilir ve sonuçları futbolcular belirler. İki Karadeniz kentinin mücadelesinin dostluk açısından futbol kamuoyuna örnek teşkil etmesini diliyorum'' diye konuştu.

Mete, Trabzonspor'un sahasındaki bakım nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş mücadelesini Yeni Rize Stadı'nda oynadığını hatırlatarak, şöyle dedi: ''Trabzonspor gibi bir camiayı stadımızda ağırlamaktan büyük keyif aldık. Çok iyi ev sahipliği yaptığımızı düşünüyorum. Son derece güzel bir karşılaşma oldu. Çaykur Rizespor ve Trabzonspor taraftarlarının birlikte tempo tuttuğu keyifli bir maçı tamamladık. Bu tür etkinliklerle birlikteliğimizi ve komşuluk bağlarımızı pekiştirmeliyiz. Trabzonspor, Giresunspor hepimiz bu bölgenin insanıyız, Karadenizliyiz. Başarı için sahada mücadele ederken, saha dışında dayanışma sergilemeliyiz.''