Hasan Karal’dan Çarpıcı Ovit Tüneli Açıklaması

Hasan Karal’dan Çarpıcı Ovit Tüneli Açıklaması
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ovit Tünelinin yapılmasının bazı kesimler tarafından yıllarca özellikle engellendiğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize-Artvin Hava Limanı'nın Kalkınma Bakanlığı'nın 2016 yılı yatırım programına alınması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca 750 Milyon TL'lik proje teklifinde bulunulduğunu açıkladığı basın toplantısında Ovit Tüneli ile korkunç gerçeği de açıkladı.

OVİT TÜNELİ YAPILMASIN DİYE UĞRAŞTILAR

Karal, Ovit Tünelinin yapılmaması için bürokratik terör estirildiğini kaydederek, “Ovit Tüneli’nin olmaması için Türkiye’de yıllardır bürokratik bir terör estirildi. Ovit Tüneli rantabıl değildir diyerek burada yapılacak olan bu yatırım için 2032’de bile buradan günde 3000 araç geçmez raporları tutulmuştur.” dedi.

OLMAZSA OLMAZ 2 PROJEMİZ LOJİSTİK MERKEZ VE RİZE HAVALİMANIDIR

Rize’deki yatırımlarla ilgili açıklamalarda da bulunan Karal, şu an için en çok üzerinde durdukları konunun lojistik merkez ve havalimanı olduğunu ifade ederek, “Şu anda bizim en çok üzerinde durduğumuz konu lojistik merkez. Havalimanını yoluna koyduk girdi yoluna gidiyor. Şimdi hemen diğer tarafa başlamamız lazım. Bizim bu dönemde en çok üzerinde durmamız gereken iki proje var. Bunlardan biri Rize Havalimanıdır diğeri Lojistik Merkezdir.  Rize’yi gelecek yüzyıllara taşıyabilmemiz için iki tane ana sütunu bizim canlı tutmamız lazım. Birisi ulaşım ve turizm ayağıdır. Bunun da yolu havalimanıdır. Ordu Giresun Havalimanı yapıldı şimdi Ordulular Havalimanından yukarı yaylalara doğru teleferiği getirmeye çalışıyor. Havalimanına inen turist ordaki teleferikle üst bölgelere yaylalara gidecek. Bunun için öncelikle havalimanı olması gerekiyor. Ayder Kayak Merkezi için 2-3 tane firma ile Ankara’da bu hafta toplantı yapacağız. Orasının bir SİT alanı olması önümüze çok büyük problemler çıkarıyor, çok büyük bir handikap. Ordaki imar planlarının onaylanması konusunda SİT alanı olduğundan önümüze çok büyük problemler çıkarıyor. Ordu Giresun veya başka bir yerde böyle bir problem yok. SİT alanı olmadığından istediğiniz şekilde proje oluşturabiliyorsunuz. Ama burası öyle değil. Burada bir çivi çakamıyorsunuz. Mesela Ardeşen’den başlayarak Ayder’e kadar yolu duble yol yapmak istiyoruz. Ama SİT alanı olduğundan dolayı önümüze bir sürü problem çıktı. Ama bunları aşmak zorundayız ve aşacağız.” diye konuştu.