Hasan Karal’dan İddialara Sert Yanıt

Hasan Karal’dan İddialara Sert Yanıt
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, son günlerde muhalefet partilerinin yapmış olduğu iftira dolu eleştirilere sert bir dille yanıt verdi.

Karal, gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, ”Son zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik olarak başlatılan çok ciddi karalama, bırakın ahlak kurallarını insanlığın dışına çıkılmış olan bir takım tavır ve hareketlerle beraber bir çalışma ortamına girilmiştir. Bütün bu siyasi çalışmaların hedefinde ne Sayın Ahmet Davutoğlu ne AK Parti ne milletvekili adayları yoktur. Hedeflerinde tamamen Recep Tayyip Erdoğan olduğu ortaya çıkmıştır. Tayyip Erdoğansız bir Türkiye’yi çok rahat bir şekilde yönetebileceklerine, siyaset arenasını rahat bir şekilde dizayn edebileceklerine inanan bir takım dış güçlerin içerdeki uzantılarının son günlerde el ele ve gönül gönüle vererek AK Parti üzerinde oynamak istedikleri senaryoları haklımızın takdirlerine arz ediyorum.

CHP’nin genel başkanı Trabzon’daki mitingde mayıs ayı kotasını 400 kilo yapacağını söylüyor, buradaki adayı çaydaki kotayı kaldıracağını söylüyor. Bir başka İstanbul adayı bütün çayların Çaykur tarafından alınacağını ve özel sektörün gidip Çaykur’dan yaş çay satın alacağını söylüyor. Üç ayrı görüş. Başı başka, ortası başka, dibi başka konuşuyor.

Üniversite harçlarını kaldıracağız diyorlar. Bu ülkede harçlar kaldırılalı kaç yıl oldu? Ana muhalefet partisinin lideri iktidar ortağı olursak yılda 1 milyon istihdam sağlayacağız diyor. Bakıyorsunuz 2014 yılı TÜİK verilerine göre 1 milyon 300 bin kişiye istihdam sağlanmış. İktidara geldiğinizde istihdamı arttırmayı mı düşünüyorsunuz? Azaltmayı mı düşünüyorsunuz?

AK Parti’yi Rize’de kurduğumuz ilk günden beri yaptığım konuşmaları inceledim. Samandan, ottan, odundan bahsetmişim ama kömürden bahsettiğimi hatırlamıyorum. Kömürü nerden çıkardığını anlamıyorum. Kömür dağıtmak suç değil. Maddi durumu zayıf gariban insanlara dağıttık, dağıtmaya devam ederiz. Bu sosyal devlet olmanın bir gereğidir.

Bu ne cehalet. Bunlar nasıl milletvekili olmaya niyetlenmişler halen anlamış değilim. Milletvekili olmaya niyetli olan bir insan önce parlamento hukukunu bir okur. Görev yapacağı mecliste işlerin nasıl yürüdüğünü bir inceler. İktidar partisi milletvekili kendi bakanına yazılı olarak soru sorar mı? Soru önergesi vermek meclis çalışmalarını kilitlemek anlamına gelir.

Bu kadar açık açık iftira atılır mı? Bir defa biz böyle bir mektup yazmadık. İl Başkanımız, İl Başkanlığımız böyle bir mektup yazmış değildir. Elbette zaman zaman duyuru davetiyelerimiz olabilir. Bizim yaptığımız bütün çağrılar basına açık bir şekilde yapılır. Herkes onları dinler ve görür. Nerde böyle bir mektup? Kendilerine yandaş gazetelerle bu haberleri yapıyorlar. Kendi yandaş sitelerinde iftira ve karalama kampanyalarını yayınlıyorlar.

Rize’de muhalefet partisine mensup milletvekili adayları bir ittifak görüntüsü içerisinde AK Parti’ye toptan bir hücum içerisindeler. Rizeli hemşerilerimin sağduyusuna yürekten inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup sağduyulu seçmen hemşerilerime sesleniyorum, bu partilerin Rize’nin siyasetine ve geleceğine katacağı hiçbir şey yoktur.

Bizim hedefimiz Rize’de Türkiye birinciliğini yakalamaktır. Böyle bir hedef de bize çok görülmemelidir. Çünkü Rize, bağrından bir dünya lideri çıkarmış bir vilayettir” ifadelerine yer verdi.