Hatay’daki “Rize Çadır Kent” Zemin Çalışmaları Tamamlandı

Hatay’daki “Rize Çadır Kent” Zemin Çalışmaları Tamamlandı
Rize Valiliği koordinesinde Hatay’da 200 çadırdan oluşan çadır kentin kurulacağı alanda zemin dökme ve sıkıştırma çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Rize, eşi ve benzerine az rastlanır bir şekilde kenetlenerek kamu kurum ve kuruluşları, STK ve gönüllü iş insanları ile tüm imkânlarını seferber etti.

Depremin üçüncü günü Valiliğin koordinesinde depremzedelere yönelik Hatay’ın Kırıkhan ilçesine 200 adet çadırdan oluşacak ‘Rize Çadır Kent’ kurulması için karar alındı. Alınan bu kararın ardından Çadır Kent için gerekli tüm malzemeler Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği, belde ve ilçe belediyelerince temini sağlandıktan sonra Rize Belediyesi tarafından imalatları yapılarak, kurulumu yapacak 35 personelle tırlarla Hatay’a gönderildi.

RİZE ÇADIR KENTTE YOK YOK!

Valilikten yapılan açıklamada, çadır kentin kurulacağı alanda zemin dökme ve sıkıştırma çalışmaları tamamlanarak hazır hale getirildiği ifade edilerek, “Kış şartlarına uygun 200 adet çadır kentin soba, odun, hijyen maddeleri, yatak ve benzeri tüm ekipmanları paydaşlar tarafından temin edildi. Bütün imkânların düşünüldüğü çadır kentte ısınma, tuvalet, mutfak, çocuk parkı, duş kabini gibi tüm ihtiyaçların karşılanacağı üniteler de bölgeye sevk edildi.” denildi.

Açıklamada, Valilik koordinesinde başta Rize Belediyesi olmak üzere ilçe ve belde belediyeleri, kaymakamlıklar, sivil toplum örgütleri, gönüllü iş insanları ve vatandaşların katkıları ile tamamlanan çalışmalarda araç konvoyunun lokasyona ulaşması ile hızlıca bir şekilde çadır kent kurulmaya başlandığı ve çadır kentin kısa sürede depremzede vatandaşlara hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi.

hataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-1.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-2.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-3.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-4.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-5.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-6.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-7.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-8.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-9.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-10.jpghataydaki-rize-cadir-kent-zemin-calismalari-tamamlandi-11.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum