Hava Alanının Temelini Attırın Alkışlayalım İsmi de İpsiz Recep Olsun

Hava Alanının Temelini Attırın Alkışlayalım İsmi de İpsiz Recep Olsun
Rize’de yapımı için çalışmaları hızla devam eden hava alanı konusunda MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz da isim tartışmalarına farklı bir isimle katıldı.

Rize’de yapımı için hızlı bir şekilde yer arama çalışmaları devam eden Rize hava alanı için MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak’tan sonra MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz da isim önerisinde bulundu.

MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak’ın dün yaptığı açıklamada hava alanının isminin Zihni Derin olması gerekir önerisinden sonra Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu, bir açıklamada bulunmuş ve hava alanının isminin Rizelilerin yüreğine yazılmış olan “Recep Tayyip Erdoğan Hava Alanı” olmalıdır açıklamasının ardından bugün MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, hava alanının isminin İpsiz Recep olması gerektiğini kaydetti.

Kazmaz yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin yapılacağı 30 Mart 2014 tarihinden önce Rize Hava Alanının temelinin Başbakan Erdoğan’a attırılması halinde hükümeti alkışlayacaklarını ifade ederek, “Bböyle bir havaalanına şehitlerin manevi hatırasını üst düzeye taşıyacak şekilde vatanı kurtaran Kuvayi Milliye Kahramanı, İstiklal Savaşı Gazisi, Rize'nin İstiklal Madalyalı Mert Evladı İpsiz Recep'ten başka birinin isminin verilemeyeceği de kuşkusuzdur.

Diğer yandan dünyanın uygar ve gelişmiş, demokrasi ile yönetilen hiç bir ülkesinde hayatta olan, politikaları tartışmalı, toplumun tamamına hitap etmeyen, halkının yarısından çok fazlası ile en hafif tabiri ile sorunlu  siyasetçinin isminin bir havaalanına verilebilmesi de düşünülemez.

Bu bakımdan Rize Havaalanına İpsiz Recep adının verilmesinin  bizim Şehit ve Gazilerimize en büyük borcumuz olduğu tartışılmazdır. Kamuoyunun takdirlerine saygılarımla arz ederim.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Hava Alanının İsmi Bellidir Tartışmaya Gerek Yok

Rize Havaalanına Zihni Derin'in Ovit Tüneline Ekrem Orhon'un İsmi Verilsin