Rize Hava Alanının İsmi Bellidir Tartışmaya Gerek Yok

Rize Hava Alanının İsmi Bellidir Tartışmaya Gerek Yok
Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu, Rize havaalanının isminin belli olduğunu ifade ederek bunu tartışmanın gereği olmadığını söyledi.

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak’ın Ovit Tüneli ve Rize Hava Alanı için önerdiği isimler konusunda açıklamada bulundu.

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu ve yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Toprak ile Mahmut Hantal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na ziyarette bulunarak hava alanı konusunda gelinen son noktayı değerlendirdi.

Rize’ye bir hava limanı kazandırma konusunda aralıksız çalışmalarına devam Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Yönetimi, RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na gerçekleştirdikleri ziyarette havaalanı konusunda bundan sonra izlenecek yol hakkında fikir alışverişinde bulundu.

hava-limani-icin-rtso-baskanini-ziyaret-ettiler-1.jpg

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu Başkanı Metin Topçu, gün içinde MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak’ın Ovit Tüneli ve Rize Hava Alanı için yapmış olduğu isim önerilerinde Ovit Tüneli isminin Ekrem Orhon olması gerektiği önerisine katılırken Rize Hava Alanı isminin ise halkımız tarafından Recep Tayyip Erdoğan Hava Alanı olarak yüreklere yazıldığını ifade ederek, “Ovit Tünellerine Ekrem Orhon’un isminin verilmesi kadirşinaslık örneği olur, güzel olur. Canını Rize Erzurum yolu sevdasına veren Ekrem Orhon bu şekilde hatıralara kazınmalıdır. Hava alanı konusunda söz hakkı almadan göz hakkı alamazsın. Yapılacak Hava Limanın ismini halkımız yüreğine yazmıştır. O isim “Recep Tayyip Erdoğan Hava Limanıdır. İleri gitmenin manası yok. Demokrasilerde fikir beyan etmek ayıp değildir, suç hiç değildir. Ama adab-ı muaşeret kuralları var yani.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize Havaalanına Zihni Derin'in Ovit Tüneline Ekrem Orhon'un İsmi Verilsin