Havaalanı Rize'nin Olmazsa Olmazıdır

Havaalanı Rize'nin Olmazsa Olmazıdır
Rize'de yapımı devam eden Organize Sanayi Bölgesi ve Ovit Tüneli'nin tamamlanmasının ardından gündemde bulunan havaalanının yapılmasıyla yörede ticaret hacminin artacak...

Rize Ticaret Ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize-Mardin Sevgi Yolu ve İyidere ilçesinde yapılacak lojistik üsle Karadeniz Bölgesi'nin stratejik noktalardan biri haline geleceğini vurgulayarak, "Türkiye genelinde bu alanda iş yapan büyük firmaların bölgemizi mercek altına aldığını söyledi.

İkizdere-İspir kara yolu arasında, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Ovit Tüneli'nin, Rize'yi Doğu ve Güneydoğu'ya, Güneydoğu'yu ise Karadeniz'e bağlayacak önemli bir proje olduğuna dikkati çeken Karamehmetoğlu, "Ovit Tüneli'nde çalışmalar hızla devam saban-karamehmetoglu.20140108113957.jpgediyor ve şimdiye kadar yaklaşık 7 bin metre geçildi. Ovit Tüneli Projesi, Rize'miz için önemli ve büyük bir projedir" diye konuştu.

Karamehmetoğlu, ü
zerinde çalıştıkları havaalanı projesinin de hayata geçtiğinde artık Rize'nin önemli bir konuma geleceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, havaalanına ilişkin Sayın Başbakanımıza sunduğumuz proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Başbakanımız, kısa süre içinde müjdeli haberi Rize'ye verecektir. OSB'nin kurulması iş hacmini, havaalanı yapılması ise yatırımı artıracaktır. Havaalanı artık Rize için olmazsa olmazlardandır."