Hayatın Merkezinde Cami Olması İçin Toplandılar

Hayatın Merkezinde Cami Olması İçin Toplandılar
Rize'de Hayatın Merkezi'nde Cami olması için toplandılar...

Berat Camii’nin “Hayatımızın Merkezinde Cami Olsun” sloganıyla başlatmış olduğu, “Kreş” ve “Etüt Merkezi” çalışması dolayısıyla Berat Cami Kur’an Kursu'nda bir toplantı yapıldı. Toplantıya Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Karavin ve Mehmet Yoldaş, Berat Camii Eğitim Kültür Derneği yönetimi ve üyelerin bir kısmı katıldı.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, yapmış olduğu konuşmada insan bünyesinde kalbin, Müslüman topluluğun bünyesinde de caminin Beytullah (Allah’ın Evi) olduğunu, camilerin, insanların sadece namaz kılmak için bir araya gelip dağıldıkları mekan olmanın ötesine geçmesi gerektiğini vurguladı, camilerin yeniden imar ve ihyası noktasında, yapmış olduğu çalışmalarla Berat Camii’nin örnek olduğunu söyledi.

berat-camii’nde-hayatin-merkezinde-cami-olmasi-icin-toplandilar-2.jpg

Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ve destek olacağını belirtti.

Berat Camii İmam Hatibi Halil Çelik ise toplumun ihya edilmesinde Camiyi merkeze almanın Nebevi bir usul olduğuna dikkat çekerek, İl Müftüsüne, Belediye Başkanı ve yardımcılarına katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. 13 Kasım Salı günü yeniden bir araya gelmek üzere toplantı sona erdi.

berat-camii’nde-hayatin-merkezinde-cami-olmasi-icin-toplandilar-1.jpg

berat-camii’nde-hayatin-merkezinde-cami-olmasi-icin-toplandilar-4.jpg

berat-camii’nde-hayatin-merkezinde-cami-olmasi-icin-toplandilar-3.jpg