Hayvanlar kısırlaştırılıyor

Hayvanlar kısırlaştırılıyor
Çevre ve Orman Bakanlığının desteğiyle Rize Belediyesinin başlattığı çalışma kapsamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılması çalışmasına başlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı ile sokak hayvanlarına yönelik çalışma başlattıklarını duyurdu. Karavin, şöyle devam etti:

''Proje kapsamında sokak hayvanlarının kısırlaştırılması sağlanacak. Kuduz ve parazitlere karşı aşılanacaklar. Bu hayvanların ilerleyen zamanlarda vatandaşlarımıza zarar vermeleri engellenmiş olacak. Proje kapsamında yaklaşık 400-500 sokak köpeğine rehabilitelerinin ardından küpe takılacak ve numaralandırılacak. İlerleyen zamanlarda yaşanabilecek sorunların önüne geçilmiş olacak.''

Karavin, çalışmanın 15 gün devam edeceğini ve proje için Bakanlıkça 30 bin lira bütçe ayrıldığını kaydederek, ''Daha önce Türkiye'de belediyeler 380 noktada çalışma yapmıştı. Ancak ilk kez bakanlık destekli olarak proje yürütülüyor. Türkiye için ilk uygulama. Rize'nin ardından diğer illerde de uygulama hayata geçirilecek'' diye konuştu.

Veteriner hekim Mustafa Atuk ise son derece özenli bir çalışma yürüttüklerini anlatarak, ''Operasyon yaptığımız hayvanları uzun süre gözetim altında tutuyoruz. Günlük 30 ile 40 hayvana operasyon uygulayacağız. Hayvan tam olarak sağlığına kavuştuktan sonra tekrar salacağız.'' dedi.